La Generalitat anuncia als ajuntaments unes festes nadalenques diferents

Imprimeix

Cavalcada de Reis estàtica, activitats virtuals i espais tancats amb aforament limitat i control d’accés, són algunes de les propostes amb l’objectiu d’evitar qualsevol aglomeració de persones per la COVID-19

Regidors i regidores de cultura dels trenta ajuntaments del Baix Llobregat, es van trobar amb la directora de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Torres. En la sessió virtual, que va ser conduïda pel conseller de Cultura del Consell Comarcal, Jordi Carbonell, els consistoris del nostre territori van compartir les diferents experiències que s’estan duent a terme en els municipis, així com  la previsió de les activitats de Nadal.

Des de la Generalitat s’ha informat de les línies de subvenció que s’estan publicant pel sector de la cultura i les persones que treballen en aquest àmbit, i per compensar les despeses d’activitats que s’han hagut d’anul·lar.

regis cultura

Es va detallar també el Pla sectorial que s’està treballant per part del Procicat per establir les recomanacions en les activitats de Nadal, especialment pels esdeveniments de Reis Mags que són una fita rellevant a les viles. Aquestes activitats aniran encaminades a evitar qualsevol situació que pugui aglomerar persones o contactes fora dels grups bombolles. En aquest sentit, les cavalcades, el “tió” o d’altres activitats hauran de ser diferents de les habituals a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.

Els municipis han platejat diferents propostes per coordinar les actuacions dels municipis, enguany no hi haurà llançaments de caramels, ni cartes lliurades a la mà a Ses Majestats, que seran substituïdes, entre d’altres, per cavalcades estàtiques amb entrada controlada, activitats virtuals,  activitats en espais tancats amb aforament limitat i amb control d’accés i assignació de seients, fins a les bústies o saques per recollir les cartes dels Reis Mags, amb cita prèvia.

Redacció / Fotos: CCBLL-Aj. Sant Boi de Llobregat