La Comissió Territorial d'Urbanisme suspèn la reforma de Can Sellarès

L'Ajuntament de Viladecans haurà de presentar un text refós per garantir l'ús majoritari esportiu de la peça d'equipaments, així com l'assolellament i la intimitat dels habitatges

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona (CTU) reunida el passat divendres 13 de novembre va suspendre l'aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Sellarès que impulsa l'Ajuntament de Viladecans fins a la presentació d'un nou text refós amb les últimes indicacions de la CTU.

masia CanSellares

En concret, el consistori -governat pel PSC i Comuns- haurà d'establir normativament que els usos majoritaris de la peça d'equipaments seran esportius, així com garantir l'assolellament i la preservació de la intimitat dels habitatges en línia amb el que estableix el Pla General Metropolità (PGM). Segons la regidora d'ERC Viladecans, Myriam Moysset, "aquesta no és la notícia que esperàvem. Malgrat la suspensió, la Comissió Territorial d'Urbanisme valida en el fons la reforma perquè segons els seus serveis tècnics compleix amb la modificació puntual del PGM aprovada el 2015. Estem davant d'una correcció del projecte que caldrà seguir de prop, però la construcció de pisos es manté i, per tant, la pèrdua d'espai públic i de superfície d'equipaments. La masia històrica de Can Sellarès continua amenaçada". Per Moysset "la suspensió del PMU de Can Sellarès demostra que hi ha aspectes del projecte aprovat per l'Ajuntament que grinyolen, com la distribució dels 238 pisos en set blocs de tres a nou plantes i que encaixonen la masia declarada bé cultural d'interès local el maig de 2019. No s'ha respectat la distància mínima entre edificis i per això la Comissió Territorial d'Urbanisme exigeix garantir la intimitat dels futurs veïns. Des del grup d'ERC pressionarem al Ple municipal per preservar el nostre patrimoni històric i per aconseguir que el text refós sigui el menys lesiu possible". La regidora republicana ha afegit que "també assumim, i volem ser clars en això, que aturar el Pla i replantejar-lo de dalt a baix depèn de la voluntat política dels dos socis de govern, PSC i Comuns. Aquí no hi ha propietaris de terrenys amb drets adquirits o interessos de particulars. Però si l'equip de govern de Viladecans està disposat a deixar perdre aquesta oportunitat encara quedarà la via judicial, per això des d'ERC ens sumem a la causa que promou la plataforma Salvem Can Sellarès."

camp futbol CanSellares

Aquesta tardor la secció local d'ERC Viladecans ha decidit col·laborar en el procés judicial impulsat per la plataforma veïnal Salvem Can Sellarès per intentar aturar el Pla als tribunals i contribueix a finançar la causa per presentar una futura denúncia al tribunal contenciós administratiu. La plataforma ha obert un compte bancari per recaptar fons entre persones, entitats i organitzacions que estiguin en contra de la reforma urbanística i demana la solidaritat de la població.

El PMU de Can Sellarès va estar a exposició pública fins al 25 de novembre de l'any passat amb, segons els republicans, manca de transparència i total opacitat cap als veïns. El govern del PSC i Comuns va aprovar-lo provisionalment durant el Ple de juny de 2020 amb els vots en contra de tots els grups a l'oposició. El Pla preveu la privatització de sòl públic, ja que els terrenys són propietat dels ajuntaments de Gavà i Viladecans en un 99,5% de la superfície total, i estableix la construcció de 238 habitatges en set blocs de pisos: un de nou plantes, tres de sis plantes, dos de cinc plantes i un de tres disposats al llarg de l'avinguda Riera de Sant Llorenç que delimita els dos termes municipals.

PMU CanSellares

El grup municipal d’ERC Viladecans s'ha mostrat des del principi contrari a aquesta operació, que el consistori justifica per la necessitat d'oferir més habitatge protegit al jovent. Els republicans recorden, no obstant això, que la ciutat té programats 5.700 nous pisos entre els 2.900 del Pla de Llevant, els 1.200 del Polígon Industrial Centre i els 1.600 de la reordenació de la factoria Roca, molt propera a l'àmbit de Can Sellarès. Moysset s'ha preguntat "si tanta falta fa construir habitatge protegit per què no l'inclouen en els plans urbanístics que l'Ajuntament desenvoluparà al Pla de Llevant, el Polígon Centre o el sector Roca? Per què cal trinxar un espai lliure i obert, terrenys públics i d'equipaments, en un entorn densament poblat i necessitat de pulmons verds?."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix