Sant Esteve Sesrovires torna a reivindicar el desdoblament de la B-224

La manca de pressupost, tramitacions i calendaris incomplerts, han anat ajornant el projecte d'una via que ha registrat 228 accidents en el període 2010-2018

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires s’adhereix a la commemoració del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit que se celebra demà 15 de novembre, en el marc de la campanya promoguda per l’associació PAT-APAT. Una data per reivindicar que des de fa anys es reclama el desdoblament urgent de la B-224, una via que ha registrat 228 accidents en el període 2010-2018, amb una mitjana anual d’una víctima mortal. La manca de pressupost, tramitacions i calendaris incomplerts, han anat ajornant el projecte.

unnamed 1

La carretera B-224 és una via amb una alta sinistralitat que compta amb diversos punts negres i amb un elevat volum de trànsit per les zones industrials que connecta, a més dels centres penitenciaris Brians 1 i 2. Segons dades de la PAT-APAT, en el període comprès entre 2010 i 2018 s’han registrat una mitjana de 25 accidents anuals, amb un balanç tràgic de 9 víctimes mortals, 22 ferits greus i 368 lleus. Al seu pas per Sant Esteve Sesrovires, aquesta via suporta un trànsit d'uns 20.000 vehicles diaris.

Calendaris incomplerts

L'any 2008 la Generalitat va sotmetre a informació pública el desdoblament de la B-224 entre Sant Llorenç d’Hortons i Martorell. El gener de 2018, el Departament de Territori va presentar el projecte de traçat del desdoblament d’un primer tram de 2,5 quilòmetres, entre Martorell i Sant Esteve, que preveia iniciar el 2019 i que tampoc es va executar. El darrer compromís de la Generalitat és licitar el 2021 les obres d'aquest primer tram, des del polígon Anoia de Sant Esteve fins a Martorell. 

accident b 224

L’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, espera que "no hi hagi un nou incompliment de terminis perquè ja n'hem vist molts" i reivindica que "malgrat se'ns diu que hi haurà un petit tram de 2,5 km que pot començar l'any que ve, queda encara tota la resta de trams que són potser els de més perillositat i, per tant, continuem reclamant el desdoblament de tota la carretera i que sigui el més ràpid possible."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix