Molins de Rei impulsa millores als polígons industrials de la vila

Imprimeix

Les actuacions als polígons d’El Pla i de la Riera del Molí busquen millorar la zona industrial per potenciar el seu teixit econòmic i assolir una pacificació del trànsit i reducció de velocitat a la zona

En el marc del Projecte de modernització dels polígons de Molins de Rei, subvencionat per la Diputació de Barcelona, s’han dut a terme diferents obres per tal de millorar l’accessibilitat, l’enllumenat i la seguretat viària.

Polígons 1

Tanmateix, les millores realitzades al polígon d’El Pla i al polígon de la Riera del Molí suposen una oportunitat per atreure inversors a les naus buides dels dos polígons, i per consolidar el teixit empresarial de les empreses ubicades.

L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que “les actuacions del projecte contribueixen a mantenir en condicions adequades els polígons, minimitzen els riscos d’accidents lligats a elevades velocitats, milloren la imatge, milloren l'eficiència, i en conseqüència es millora la competitivitat dels polígons. 

Polígons 2

L’Ajuntament ha tingut en compte les recomanacions del Pla Local de Seguretat Viària i ha posat especial èmfasi en l’aplicació de mesures que redueixin l’accidentalitat dins els polígons industrials del municipi, es realitza  un pla d’actuació progressiu per assolir una pacificació del trànsit i reducció de velocitat en aquestes zones.

Així doncs, les actuacions al Polígon El Pla han consistit, fins ara,  en la construcció d’una rotonda; la reposició de 19 fanals, l’asfaltatge de carrers; l’adaptació de 22 passos de vianants; l’anivellament del terreny, concretament de 1624 m2 de l’Avinguda Barcelona; el canvi de 15 tapes de clavegueram; i, finalment, la substitució de 49 llumeneres per altres de tecnologia led, amb l’objectiu d’estalviar energèticament i en emissions. Pel que fa al polígon de la Riera del Molí, s’ha executat la reposició de 5 fanals; l’asfaltatge dels carrers Ponts de Can Baruta, Licorelles i Les Aiguaderes; l’adaptació d’un total de 10 passos de vianants; i el canvi de 5 tapes de clavegueram.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei