Reclamen més “responsabilitat social” a l’empresa Endesa

Imprimeix

Alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana, entre els quals hi ha el del Prat o Gavà, demanen a l’empresa que eviti la pobresa energètica

Les alcaldesses i alcaldes de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, el Prat de Llobregat i Gavà han reclamat a Endesa que mostri més "responsabilitat social" per evitar la pobresa energètica, ara que tot just arriba el fred. Des del seminari web organitzat aquest dijous per Alcaldes.eu, tots quatre han retret al gegant elèctric una manca de comprensió a l'hora de reclamar les factures a persones que no tenen recursos econòmics, les quals han anat a més arran de la crisi de la COVID-19. Al mateix temps, els quatre responsables municipals i també la Generalitat han demanat desencallar el deute acumulat des del 2015 per factures impagades per poder aplicar noves regles de joc i evitar embargaments a famílies vulnerables.

 endesaep1440x808 518eff10

“Exigim que les elèctriques, sobretot a Endesa, es facin càrrec de la situació d'emergència social", ha subratllat l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha demanat que les subministradores "assumeixin la seva responsabilitat social cap a la gent que pitjor ho està passant". "A aquelles famílies que no poden fer-se càrrec de la despesa de la llar, no se'ls ha de carregar una factura que els és in assumible", ha afegit, tot remarcant que "és un tema de justícia i de redistribució de la riquesa."

Més crític ha estat l'alcalde del Prat de Llobregat. Lluís Mijoler, ha assegurat que la clau per combatre la pobresa energètica no rau només en la solidaritat de les firmes elèctriques i ha defensat el foment de l'autoconsum sostenible. Mijoler ha fet una crida a crear instal·lacions solars i ha instat els ajuntaments a ser els primers a apostar-hi. Així, ha assegurat, es podrien estudiar sistemes per derivar part de l'energia municipal cap a consum domèstic. "No ens en sortirem de la crisi energètica si no innovem mediambientalment", ha defensat.

Redacció / Foto: Aj. Gavà