Reclamen més “responsabilitat social” a l’empresa Endesa

Alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana, entre els quals hi ha el del Prat o Gavà, demanen a l’empresa que eviti la pobresa energètica

Les alcaldesses i alcaldes de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, el Prat de Llobregat i Gavà han reclamat a Endesa que mostri més "responsabilitat social" per evitar la pobresa energètica, ara que tot just arriba el fred. Des del seminari web organitzat aquest dijous per Alcaldes.eu, tots quatre han retret al gegant elèctric una manca de comprensió a l'hora de reclamar les factures a persones que no tenen recursos econòmics, les quals han anat a més arran de la crisi de la COVID-19. Al mateix temps, els quatre responsables municipals i també la Generalitat han demanat desencallar el deute acumulat des del 2015 per factures impagades per poder aplicar noves regles de joc i evitar embargaments a famílies vulnerables.

 endesaep1440x808 518eff10

“Exigim que les elèctriques, sobretot a Endesa, es facin càrrec de la situació d'emergència social", ha subratllat l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha demanat que les subministradores "assumeixin la seva responsabilitat social cap a la gent que pitjor ho està passant". "A aquelles famílies que no poden fer-se càrrec de la despesa de la llar, no se'ls ha de carregar una factura que els és in assumible", ha afegit, tot remarcant que "és un tema de justícia i de redistribució de la riquesa."

Més crític ha estat l'alcalde del Prat de Llobregat. Lluís Mijoler, ha assegurat que la clau per combatre la pobresa energètica no rau només en la solidaritat de les firmes elèctriques i ha defensat el foment de l'autoconsum sostenible. Mijoler ha fet una crida a crear instal·lacions solars i ha instat els ajuntaments a ser els primers a apostar-hi. Així, ha assegurat, es podrien estudiar sistemes per derivar part de l'energia municipal cap a consum domèstic. "No ens en sortirem de la crisi energètica si no innovem mediambientalment", ha defensat.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix