Sant Climent de Llobregat reclama una major inversió d'ENDESA a la comarca

L'Ajuntament apunta a la manca de despesa de l'elèctrica com a responsable d'incidents com els importants talls en el subministrament patits durant el temporal Glòria

Segons l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, “l'empresa subministradora ENDESA, manté que les infraestructures a la nostra comarca són correctes sense identificar les causes dels talls del subministrament patits en moments com durant el temporal Glòria”. Aquest fet contrasta amb la inversió anunciada per la companyia per al període 2021-2023 al Baix Llobregat que representa un 7,28% del total d’inversions, quan el consum elèctric de la comarca és el 10,41% del total de Catalunya. Això, sumat al dèficit en infraestructura elèctrica que ja s'arrossega, es veu agreujat en que la major part d'aquests diners per al trienni es concentrarà en una subestació a Martorell, que beneficiarà únicament a 30.000 persones abonades.

2020 01 temporal gloria reunio gencat

Des del consistori climentó es torna a incidir en la responsabilitat d'ENDESA i en la necessitat que es realitzi una inversió al Baix Llobregat en consonància tant al consum com a la població que hi viu. En aquest sentit l'alcalde, Isidre Sierra, ha volgut manifestar que "no és admissible que es produeixin situacions com les que es van viure a La Rodera i, el que encara és més preocupant, que no s'assumeixin les degudes responsabilitats ni es prenguin les mesures necessàries per garantir que no es tornen a reproduir. Des de l'Ajuntament continuarem reclamant una inversió que garanteixi el funcionament de la xarxa de subministrament del poble."

Cal destacar la propera reunió que mantindrà el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els alcaldes i alcaldesses dels municipis de menys de 20.000 habitants amb la Generalitat de Catalunya per tal d'establir els problemes concrets que s'han registrat a cada població i en la qual Sant Climent reiterarà les seves demandes.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
93

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix