Castelldefels, entre les ciutats espanyoles més visitades durant un dia

Imprimeix

Més de dos milions de persones van visitar el municipi l’estiu passat, un 30 per cent més que en el període estival de 2019

La ciutat de Castelldefels continua consolidant-se com a destinació turística, amb el que això comporta quant a generació d'activitat econòmica, i malgrat les dificultats que el sector travessa, en ser un dels més afectats per la pandèmia de la COVID-19. La ciutat es va situar aquest estiu -agost- entre les principals poblacions d'Espanya pel que fa a l'increment del nombre de visitants de només un dia, que no pernocten (és a dir, que no dormen a Castelldefels, la qual cosa es coneix com a “excursionistes”). El creixement del turisme de proximitat va ser del 30% amb relació a la temporada estival 2019.

grafic visitants

En els tres mesos d'estiu han visitat Castelldefels 2.027.332 persones (sense perjudici que hi hagi visitants que hagin vingut més d'una vegada). En el mateix període de l'any anterior, el nombre de visitants va ser d'1.995.532. A l'agost, el mes de major creixement, van visitar Castelldefels 563.811 persones, mentre que en el mateix mes de 2019 els visitants d'un dia van ser 432.498.

Geolocalització de telèfons mòbils

Aquestes dades formen part d'un estudi de l'empresa Kido Dynamics per a l'Àrea municipal de Turisme de l'Ajuntament de Castelldefels i per a altres municipis, que recull la revista del sector Hosteltur. Aquesta empresa disposa d'una eina que permet analitzar en profunditat la mobilitat de milions de viatgers gràcies a l'anàlisi dels senyals de geolocalització que, sense comprometre dades personals, envien els telèfons mòbils.

 noticies txt 15025 not fotografia

Com era d'esperar, donades les restriccions a la mobilitat existents per la pandèmia de la Covid-19, els visitants vénen de molt a prop. Així, aproximadament nou de cada 10 persones procedien de les comarques de Barcelona. Quant als visitants estrangers, la majoria eren francesos i britànics. Quant a les pernoctacions, 427.798 persones van estar allotjades a Castelldefels al llarg dels tres mesos d'estiu, amb una mitjana d'entre dues i tres nits. En aquest cas, també van ser barcelonins en la seva immensa majoria.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu