Màxima alarma sanitària a Castellví, Collbató i Martorell per la COVID-19

Els tres municipis del Baix Llobregat Nord registren uns índexs de risc molt preocupants

Tres municipis situats al Baix Llobregat Nord estan en una situació de màxima alarma sanitària. Martorell i els petits municipis de Castellví de Rosanes i Collbató estan registrant uns índexs de risc molt preocupants, que superen amb escreix la mitjana comarcal i catalana.

A Castellví de Rosanes -1.884 habitants-, l’índex de ris supera els 3.100 punts, concretament avui ha registrat 3.163,45 (molt alt). Els casos diagnosticats amb PCR els últims set dies són 22 i té ja 74 casos positius acumulats (426 casos sospitosos). La seva taxa de reproducció de l’epidèmia pnoderada setmanalment (rho7) és d’1,99 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

desescalada en barcelona

D’altra banda, Collbató -4.466 habitants- s’enfila als 1.972,15 punts (molt alta) amb 32 casos diagnosticats amb PCR els últims set dies i un total de 108 casos positius acumulats (933 casos sospitosos). La seva taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 2,59 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

De vegades, en localitats o regions sanitàries amb baixa densitat de població i un comportament de pocs contagis, qualsevol petit increment pot distorsionar les dades de risc sense que la situació sigui de gravetat.

Finalment, Martorell -28.189 habitants- té un índex de risc de 1.661,20 (molt alt) amb 213 casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, i un total de 1.313 casos positius acumulats (6.552 casos sospitosos). La seva taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és d’1,25 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix