“Volem el Trambaix al Pla” presenta al·legacions al PDI 2021-2030

Imprimeix

La plataforma reclama una nova parada al principi del Polígon Industrial el Pla de Sant Feliu i una modificació del traçat de pas del tramvia per l’interior de Molins de Rei

La plataforma “Volem el Trambaix al Pla”, formada per CCOO Baix Llobregat, FAV del Baix Llobregat i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que posteriorment ha comptat amb l’adhesió d’UGT, Col·legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats veïnals i plataformes, fa temps que defensen activament l’extensió immediata del tramvia pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG a Quatre Camins. Aquest projecte va ser recollit en els dos anteriors PDI’s i fa vint anys que està aturat.

unnamed

La plataforma mostra la seva plena satisfacció per la renovada inclusió de l’extensió del tramvia en el nou PDI 2021-2030, per la seva realització en dates concretes i pel que sembla ferm compromís d’execució d’una segona fase fins al centre de Molins de Rei que estaria en funcionament l’any 2028, un cop soterrades les vies del tren a Sant Feliu de Llobregat i executada l’extensió del tramvia per l’interior del municipi santfeliuenc.

panells presentacic3b3 dextensic3b3 del tramvia sf el pla molins planol real

“Entenem que la inclusió de l’extensió del tramvia en el PDI atén a les mobilitzacions, la recollida de signatures i altres accions promogudes per la plataforma ”Volem el Trambaix al Pla””, manifesta la plataforma.

El text del document del PDI planteja executar l’extensió del tramvia en el període 2021-2030 en dues fases:

El pas per sobre del Pont del Llobregat i la connexió amb els FGC Quatre Camins, es planteja la seva realització més enllà de l’any 2030.

Al·legacions

La Plataforma ha presentat al·legacions a l’actual text del PDI atès que s’han trobat mancances i imprecisions en el traçat proposat en el document, bàsicament:

1 - Un millor reconeixement de la importància de la necessitat de l’arribada del tramvia al Polígon Industrial el Pla i concretament la creació d’una nova parada al principi del Polígon a Sant Feliu deLlobregat.

2 - La modificació del traçat de pas del tramvia per l’interior de Molins de Rei, concretament pel Carrer Canal de la Infanta i definir una nova ubicació de la parada al centre de Molins de Rei, atenint-nos a les modificacions urbanístiques aprovades recentment per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona i d’aquesta manera evitar l’afectació de les Av. Barcelona i València recentment remodelades i ara convertides en un eix cívic ciutadà de Molins de Rei.

Redacció / Fotos: Plataforma VTP-Trambaix