S’aproven els pressupostos 2021 de Cornellà amb tota l’oposició en contra

Cs-Cornellà va reclamar en el debat una baixada general d’impostos, taxes i preus públics així com més ajuts directes per a restauradors, autònoms i comerç local per la crisi sanitària del coronavirus

El passat dimecres 28 d’octubre va tenir lloc el Ple ordinari d’octubre a l’Ajuntament de Cornellà, on es va aprovar inicialment els pressupostos municipals per a 2021, amb els vots en contra de tots els grups municipals de l’oposició.

ElazB9NWkAIGHQ

Daniel Martínez, portaveu del grup municipal de Ciutadans va destacar que “Ciutadans ha estat al costat de l’equip de govern des de l’inici de la pandèmia amb la mà estesa per arribar i consensuar totes les decisions que es van haver de pendre durant l’Estat d’Alarma. Hem exercit una oposició responsable i constructiva i ens reconforta que hem apostat sempre pel consens, cosa que no hem trobat en aquesta aprovació inicial de pressupostos per 2021.”

Martínez recorda com tots els grups municipals amb representació al Ple van arribar a un acord al mes de març signant un Pacte amb mesures de caràcter social, econòmic i de mobilitat per fer front a la crisi de la Covid- 19”. Segons explica Martínez des de Ciutadans considerem una sèrie de polítiques prioritàries que no queden reflectides en aquests pressupostos per fer front a aquesta crisi actual, que són una baixada general d’impostos, més exempcions i bonificacions de taxes i preus públics i més ajuts directes per a famílies, autònoms i petites i mitjanes empreses per ajudar-los a superar aquesta greu situació econòmica, per això el nostre vot en contra.”

Jornada continua escolar

El Ple de l'Ajuntament de Cornellà també va aprovar una moció presentada pels grups municipals de ERC-AM, En Comú Movem Cornellà i Ciutadans per a realitzar un procés participatiu per valorar la implementació de la Jornada Continua a les escoles de la nostra ciutat. En concret, es tractava d'una demanda estesa de famílies d'alumnes organitzats a la Plataforma Volem Jornada Contínua a Catalunya. Entre les seves reivindicacions demanen poder participar en la decisió del model de jornada escolar que volen pels seus fills als centres educatius, així com l'autonomia de cada centre a l'hora d'escollir la seva jornada. Daniel Martínez, portaveu de Cs Cornellà ha destacat que "aquesta demanda afavoriria la conciliació laboral i familiar, a més de reduir els contactes socials, en les entrades i sortides de les escoles, en un moment crític d'augment de contagis de coronavirus". El PSC de Cornellà va introduir una esmena que va desvirtuar la moció i els seus objectius, aprofitant aquesta demanda per fer política i trencar el consens de tres grups municipals i la Plataforma. A conseqüència de la majoria absoluta dels socialistes al consistori, la moció va quedar aprovada amb l'abstenció, finalment, d'ERC i Podemos.

ElmeVf9XgAEkRBP

Ajuts a l’hostaleria

D’altra banda, Ismael Ciurana, regidor de Cs Cornellà va demanar a l'equip de govern de Cornellà que prioritzés en un moment de crisi sanitària, ajuts directes per a restauradors i hotelers a “causa de les restriccions establertes per la Generalitat”. En paraules de Ciurana: "el sector de la restauració, bars i restaurants, dóna treball a milers de catalans i assegura el benestar de moltes famílies de la nostra ciutat. Aquesta mesura restrictiva afecta greument als ingressos d'aquests negocis, la patronal PIMEC constata que el tancament afecta 4.100 establiments al Baix Llobregat, molt d'ells de la nostra ciutat i que l'impacte econòmic serà de gairebé 67 milions d'euros."

Redacció / Fotos: Ràdio Cornellà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix