Els municipis del Baix Llobregat ‘tanquen fronteres’ per la COVID-19

Estaran confinats el cap de setmana i, a més, s'aturen totes les activitats extraescolars, l'activitat cultural i tanquen els centres esportius

El Govern de la Generalitat ha anunciat avui un enduriment de les mesures anti-Covid que passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana (des de les 6 del matí del divendres fins a les 6 del matí de dilluns). Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Els confinaments en cap cas no afectarien els desplaçaments per anar a la feina i a l'escola.

Captura de pantalla 2020 10 29 a las 17.46.23

ElggispWoAU5DZD

Les noves restriccions que s'aproven aquest matí en un Consell de Govern extraordinari entraran en vigor aquest divendres, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Quan entrin en vigor, ja no es podrà sortir del terme municipal. Les mesures estan encaminades a evitar el col·lapse de les Unitats de Cures Intensives, que, en poques setmanes, podrien arribar a igualar el pic de la primera onada de la pandèmia.

fff9ce5d 3cb3 4ba1 8bd2 5ca187f77840

Aquesta mesura anirà acompanyada també de l'aturada de l'activitat cultural. Teatres, cines i museus hauran de tornar a tancar. També ho hauran de fer els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals. La mesura també afecta els centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats que també hauran d'abaixar la persiana, sempre que no siguin d'alimentació i serveis essencials.

Elggj9iW0AEwTv3

Escoles i activitats extraescolars

S'aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que es podrien excloure les que es fan a l'escola mantenint el grup bombolla. En l’àmbit educatiu, l’ensenyament postobligatori serà híbrid, és a dir, serà telemàtic sempre que sigui possible en el batxillerat i FP. Serà presencial per a les pràctiques i exàmens, en la línia del que continuaran fent també les universitats.

protecciocivil

Restriccions vigents

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants o de centres d'estètica es mantenen. Però un dels canvis que es contempla seria que els repartidors a domicili puguin treballar fins a les onze de la nit, en comptes de fins a les deu, tal i com decretava fins ara el toc de queda nocturn.

122974409 3883794698315334 8553905186894302208 n

ElgghM0XUAA8QXz

Mobilització de Mossos

Uns 5.000 agents dels Mossos d'Esquadra tindran a partir de demà i en els propers quinze dies com a 'dedicació exclusiva' garantir, al costat de les policies locals, el tancament del perímetre de Catalunya i durant els caps de setmana de cada municipi, per evitar sortides massives de població.

mossos esquadra

Així ho ha detallat en roda de premsa el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a la roda de premsa telemàtica en la qual el Govern ha anunciat que Catalunya bloquejarà els accessos en els pròxims quinze dies i que en aquest període tancarà durant els caps de setmana el perímetre de cada municipi per evitar la mobilitat i combatre així el contagi del coronavirus. L'objectiu, segons el conseller, és evitar que des de les sis del matí de divendres fins a la mateixa hora de dilluns es surti del perímetre de cada municipi, excepte per a les excepcions previstes, com assistència a centres sanitaris, laborals, acudir a centres educatius o a cuidar persones dependents.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix