Martorell, condemnat a pagar una multa de 6.000 euros a l’ACA

Imprimeix

El Consistori liderat per Salvador Esteve (CIU) -també president de la Diputació de Barcelona- va construir sense autorització a la llera del riu Anoia, al seu pas pel centre de la localitat, un aparcament ilegal que posteriorment es va inundar durant una jornada de pluges intenses.

El jutjat contenciós-administratiu número 9 de Barcelona ha desestimat un recurs presentat per l’Ajuntament contra la multa de l’ACA, de manera que ara els gestors municipals de Martorell hauran de decidir si paguen la multa o si recorren la sentència.

Ara fa tres anys, la sanció de l’ACA a l’Ajuntament va ser la màxima possible, és a dir, 30.000 euros. L’ACA va considerar que les obres, realitzades a la llera del riu Anoia sense el permís de la Generalitat, eren perilloses per als habitants de la ciutat, atès que el risc d’inundació a la zona és elevat.

 Segons el jutge que ha desestimat el recurs de l’Ajuntament de Martorell, edificar una obra en domini públic hidràulic vulnera la llei d’aigües, i hi ha “proves diàfanes” de que ha estat així.

 Redacció | Foto: Martorellviu