Revolta dels veïns del carrer Comerç de Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Denuncien un increment del trànsit de vehicles per la via després de la decisió del govern municipal de tallar el carrer Barcelona “sense comunicar-ho”, mentre que des de l’Ajuntament justifiquen la decisió per un benefici al comerç local “amb la creació d’una porta d’entrada a Vila Vella segura i amable pels vianants”

La decisió del govern municipal de Sant Vicenç dels Horts de tancar el carrer Barcelona (entre els carrers del Riu i Àngel Guimerà) als vehicles no ha estat ben acollit pels veïns i veïnes del carrer Comerç. Precisament aquesta via ha vist incrementat el transit de vehicles-des del passat 22 de setembre- amb el conseqüent disgust dels residents afectats, que han reflectit les seves protestes amb pancartes al balcó dels seus domicilis manifestant-se en contra de la decisió.

Captura de pantalla 2020 10 20 a las 18.28.39

Segons els veïns consultats per la nostra publicació, manifesten que la decisió “de l’alcalde no va ser comunicada i ens hem trobat un augment del trànsit d’un dia a un altre. De fet, ni els partits polítics de l’oposició ho sabien. A més, no coneixem res del pla urbanístic ni de l’edifici que volen tirar a terra, i estem molt preocupats”. També reclamen una solució satisfactòria per a totes les parts a un conflicte que s’ha generat “des de l’Ajiuntament.”

unnamed 2

D’altra banda, des del govern municipal afirmen que aquesta mesura s’ha pres en benefici del comerç del carrer Barcelona i per pacificar l’entrada a peu al barri de Vila Vella. Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, explica que “des de fa molt de temps els comerços del carrer Barcelona es queixen que la gent no passa caminant pel carrer perquè les voreres són molt estretes”. A més, indica que “la pandèmia ha agreujat encara més la situació del comerç local i ens ha portat a prendre aquesta decisió, alhora que volíem crear una porta d’entrada a Vila Vella segura i amable pels vianants.”

unnamed

Mentre, el regidor de Mobilitat, Antolín Jiménez, assegura que sí s’ha parlat amb el veïnat del carrer Comerc: “Tenien una petició i és que el pas de vianants no era segur, així que s’ha fet una zona de parada protegida amb pivots i s’ha posat un reductor de velocitat”. Alhora, el regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista, ha afirmat que l’Àrea Metropolitana intervindrà properament en un pla d’urbanització de la zona que també preveu la renovació del clavegueram.

L’oposició

Maite Aymerich (Junts x SVH) reconeix que la intenció de l’anterior equip de govern també era tallar al trànsit al carrer Barcelona, però assegura que l’actual govern ha començat “la casa per la teulada. Nosaltres vam expropiar l’edifici del carrer Comerç per tirar-lo a terra, urbanitzar el tram i, després, tallar el carrer Barcelona”. A més, afegeix que el veïnat reclama poder parlar.”

Jordi Gil (SVECP) qualifica la decisió de tallar el carrer Barcelona i la situació generada amb el veïnat com a “nyap. Només cal mirar les xarxes socials o passar pel carrer Comerç per veure que hi ha un cabreig monumental d’alguns veïns i veïnes.

Redacció / Fotos: JC