L’arribada d’un supermercat preocupa a veïns i comerços de Sant Feliu

Imprimeix

L'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa per desmentir rumors sobre l'obra al carrer d’Eugeni d'Ors

El solar situat entre els carrers d'Eugeni d'Ors, Joan Batllori,  Laureà Miró i Creus acollirà un supermercat de la cooperativa valenciana Consum. Segons fonts municipals, amb la voluntat que ajudi a dinamitzar l'activitat econòmica i comercial de la zona i a la recuperació econòmica de la ciutat. Aquest supermercat tindrà una superfície comercial de 1200m2. A més es preveu que es generin una trentena de llocs de treball, que seran ocupats preferentment per ciutadans i ciutadanes del municipi. Tanmateix, l’arribada del supermercat a aixecat moltes preocupacions al comerç local i als veïns de la zona.  

EktSBr XgAAW8gw

121969782 3707270115959468 6675802690667237432 o

Els serveis tècnics del departament d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament apunten que aquest comerç pot esdevenir un pol d'atracció que complementi l'oferta de producte fresc del mercat municipal La Plaça.

Trobades

Després de les reunions realitzades amb veïns i veïnes, el departament d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament enviarà un correu amb informació exhaustiva a tots els comerços de la zona i s'iniciaran una sèrie de visites informatives d'equips formats per personal tècnic municipal i les regidores de Comerç i Promoció Econòmica, així com la presidenta de l'Àrea de Territori i Promoció Econòmica. A més, es concertaran reunions amb les diverses associacions comercials de Sant Feliu per resoldre qualsevol dubte sobre l'arribada d'aquest nou comerç a la ciutat.

Captura de pantalla 2020 10 19 a las 23.52.18

Mobilitat
Una de les incerteses del veïnat, segons fonts municipals, és el possible impacte en la mobilitat de la zona que la instal·lació d'aquest nou comerç pugui generar. Per respondre a aquest neguit, la Unitat de Medi Ambient de l'Ajuntament ha realitzat un estudi d'avaluació de la mobilitat associada a aquest futur nou comerç, tot i que la sol·licitud de la llicència d'obres no obliga a la seva realització.

Aquest estudi conclou que més d'un 80% dels desplaçaments previstos a aquest nou establiment comercial es realitzaran a peu, i que el desplaçament de vehicles serà reduït i assimilable al que es pot produir en carrers de l'entorn.  De fet, de les 73 places d'aparcament projectades en una de les plantes subterrànies, només 30 com a màxim estaran destinades a l'ús comercial i la resta seran per a ús de les persones residents als habitatges de les plantes superiors.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat-Google Maps