Molins de Rei i Ecovidrio presenten la campanya “Recicla Vidre per Elles”

Imprimeix

L’entitat sense ànim de lucre hi ha instal·lat dos contenidors de color rosa al municipi per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

Ecovidrio, l’entitat sense ànims de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per quart any consecutiu la campanya “Recicla vidre per Elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar a la població a reciclar els envasos de vidre, un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, l'economia circular i la lluita davant el canvi climàtic i alhora contribuir amb una important causa solidària: sumar esforços per fer front al càncer de mama.

Recicla vidre per elles 1

L’Alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha demanat “conscienciació, en aquests moments en què la COVID -19 sembla que ho tapa tot”. Paz ha afegit que “és bo que utilitzem aquests dies per aconseguir fons i treballar per la salut de tots els molinencs i molinenques”. Per la seva banda, Silvia Mayo, gerent d’Ecovidrio de Catalunya, s’ha mostrat entusiasmada per la voluntat participativa de l’Ajuntament de Molins de Rei en aquesta iniciativa: “És el cinquè any que fem aquesta Campanya a Catalunya i aquest és el primer any que arribem a Molins de Rei. Estem encantats.”

contenedores cancer mama

Donació

Durant les dues setmanes vinents, dos iglús roses estaran ubicats a la Plaça u d’octubre de Molins de Rei. Els envasos que siguin recollits als contenidors seran transformats en una donació a la Fundació Sandra Ibarra, institució sense ànim de lucre que treballa en la prevenció, la investigació i noves formes de comunicació social davant del càncer. En l’actualitat, la Fundació està desenvolupant l’Escola de Vida, la primera escola de pacients i supervivents de càncer per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar entorn de la malaltia.

zaragoza y ecovidrio reciclan vidrio por ellas repor1

Enguany com símbol de la sensibilització i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió. Aquest contenidor de vidre d’ús domèstic es podrà adquirir a través de la web Miniglu.es  i els beneficis es destinaran a la Fundació Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades del reciclatge a la vila

Segons les últimes dades de l’any 2019, els habitants de Molins de Rei van reciclar un total de 535 tones d’envasos de vidre amb una mitjana de 20,7 kg per habitant. Respecte de la taxa de contenerització, Molins de Rei presenta una mitjana de 143 habitants per contenidor, això vol dir un total de 181 iglús per als envasos de vidre instal·lats arran del municipi.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Arxiu