Sant Esteve Sesrovires augmenta la seguretat al seu municipi

Imprimeix

Té previst instal·lar nou càmeres de videovigilància en els accessos al municipi repartits entre el nucli urbà, barris i l’estació de FGC

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha obert el procés de licitació pel subministrament de càmeres de videovigilància i la seva instal·lació en diversos punts d’accés al municipi amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana mitjançant la identificació de matrícules. Està previst que el sistema pugui entrar en funcionament a la primavera.

2019 05 16 cameres seguretat

El projecte per a la implementació d’una xarxa de videovigilància al municipi preveu inicialment nou punts de control d’accessos al municipi, ampliables en un futur, repartits entre nucli urbà i barris i entre els quals s’inclou també l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. En els darrers mesos la Policia Local ha estat treballant en els plecs de condicions i en un estudi tècnic que ha elaborat una empresa especialitzada.

razones para invertir en camaras de videovigilancia Swing Telecom 640x426

Segons fonts municipals, el sistema de lectura de matrícules té aplicacions pràctiques molt diverses. D’una banda, la seguretat ciutadana amb el control de vehicles tant per robatoris amb força com per casos de violència domèstica, amb el control d’agressors amb ordres d’allunyament. De l’altra, s’utilitza en matèria de trànsit per infraccions per limitació d’alçada i tonatge, així com per atestats d’accidents. També pot aplicar-se en l’àmbit de la mobilitat per a la recollida de dades estadístiques de pas o velocitats mitjanes a les vies, per tal de valorar la implementació de mesures correctores.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Esteve Sesrovires-Arxiu