Cs denuncia al Govern del Prat de presumptes irregularitats administratives

Imprimeix

El grup municipal taronja acusa de nomenaments a dit de funcionaris i considera que són fruit "de la perpetuïtat en el Govern dels Comuns"

"La perpetuïtat en el Govern del Prat dels Comuns els porta a normalitzar pràctiques administratives presumptament irregulars que puguin ser constitutives de delicte". Així ho ha expressat el portaveu local de Ciutadans (Cs), Antonio Miguel Ruiz, a la sortida de les dependències de la Fiscalia Territorial del Prat de Llobregat, on el grup municipal de Ciutadans ha presentat una denúncia per presumptes irregularitats en el nomenament de funcionaris interins de l'Ajuntament.

ffdaa866 2d48 467e b2cf 43d6b7094101

Segons ha manifestat el regidor es tracta de tres decrets de nomenament de personal interí per a cobrir quatre llocs de Policia Local, "adjudicats de manera arbitrària, prescindint totalment i absolutament, de manera palmària i grollera, dels procediments legalment establerts."

La formació taronja ha presentat, per a fonamentar la denúncia, una sèrie de documents que esclareixen que aquests quatre funcionaris van participar en les proves de selecció per a cobrir onze places d'agents de la Policia Local de l'oferta dels anys 2013 i 2014. I que, posteriorment, van ser inclosos en la Borsa de treball creada a aquest efecte segons l'estipulat en els bases de la convocatòria.

"No obstant això, com consta en els documents, cap d'ells va superar els proves, per la qual cosa, tal com figura en els bases, no degueren ser inclosos en la borsa de treball", ha explicat Ruiz, que ha considerat així que el seu presumpte nomenament "a dit" vulnera els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat que han de presidir l'accés a la funció pública. "Per això, hem decidit posar el cas en coneixement d'un òrgan independent perquè determini si existeix voluntat de frau per part del Govern del Prat en Comú”, ha conclòs el regidor.

Resposta del Govern pratenc

D’altra banda, la resposta del Govern municipal del Prat ha estat ràpida. “Desmentim rotundament que a la policia local del Prat treballi cap agent que no hagi passat les proves de selecció, realitzades, com totes les que fa l’Ajuntament,  conforme als principis d’igualtat, mèrit i capacitat.  De fet, actualment al cos no hi treballa cap agent interí; tots i totes són funcionaris de carrera. Per tant, no s’ha produït cap “adjudicació de manera arbitrària” de cap plaça de policia, i lamentem que un grup municipal miri de desacreditar aquest cos municipal amb una afirmació que només revela la seva manca de rigor.”

ajuntament

D’altra banda, segons el Govern municipal pratenc, “Ciutadans aprofita per fer-ho un cas pretèrit, referent a l’any 2015. Aquell any es va convocar un procés selectiu per cobrir les places d’agents de policia que havien quedat vacants el 2013 i el 2014.”

A més, manifesta que “mentre els agents que havien guanyat aquestes places es formaven a l’escola de policia –un procés que dura de 18 mesos a dos anys-, i atès que les lleis de pressupostos no permetien ni permeten crear places, era urgent cobrir les vacants de forma interina. Per fer-ho, es va usar un mecanisme legal previst a la llei 16/91 de policies locals de Catalunya. La norma estableix que els ajuntaments que vegin augmentada l’afluència de visitants durant l’època turística poden convocar places de policia en règim de funcionari interí. Això va permetre nomenar cinc agents interins. Tres d’ells, per la temporada de platja, i dos d’ells, fins a la incorporació dels agents funcionaris ja formats. Els agents interins provenien de la borsa de persones que s’havien presentat a les proves però no havien obtingut cap plaça. Tots aquests agents havien superat  la prova de temari, la de cultura general i l’aptitudinal i van ser cridats per rigorós ordre de puntuació.”

I finalment estan “confiats que aquesta denúncia serà arxivada” i lamenten “l’actitud de  C’s, que posa en dubte el bon fer de la policia local. Si realment està preocupat en millorar les condicions al cos de la policia local i resoldre els problemes d’escassedat d’efectius, el convidem a fer front comú al Congrés dels Diputats per canviar les normes d’austeritat que prohibeixen als ajuntaments adaptar les seves plantilles a les necessitats dels municipis.”

Redacció / Fotos: Cs-El Prat