El nou espai hospitalari al Moisès Broggi disposarà 84 llits de crítics

Imprimeix

La instal·lació sanitària, de 4.643m2 metres quadrats disposarà de tres plantes amb llits preparats per activar-se segons les necessitats del moment, que s’han dissenyat per incrementar la capacitat assistencial del territori

El director del Servei Català de la salut es va reunir amb la direcció de l’Hospital Moisès Broggi i amb els professionals sanitaris del centre per explicar-los el projecte del nou espai hospitalari que s’està construint. Adrià Comella va voler conèixer de primera mà les necessitats estructurals i assistencials d’aquest centre de referència al territori.

edifici polivalent

El director va explicar que el nou espai annex neix amb l’objectiu d’incrementar la capacitat del centre, sobretot  en previsió d’una segona onada important de la pandèmia “el mes de març aquest hospital va arribar a tenir ingressades 56 persones a l’UCI, quan la seva capacitat estructural era només de 18 llits. Aquesta ampliació, per tant es demostra més que necessària”, Comella també va explicar que el nombre d’hospitalitzacions convencionals també es va incrementar de forma molt important i va remarcar que el nou espai hospitalari servirà en un futur per atendre altres necessitats “aquest espai permetrà resoldre les necessitats d'espai de llits d'UCI estructurals de l'hospital i  les urgències a futur.”

D’altra banda el director general del Consorci Sanitari Integral, que gestiona l’Hospital Moisès Broggi, va comentar que a part dels llits que es podran habilitar amb el nou espai hospitalari en construcció, està pendent d’ampliar les urgències al mateix centre. Les obres permetran ampliar l’espai d’Urgències en 400 m2 i reduir el dèficit crònic d’atenció urgent a la zona a banda d’impulsar un model assistencial més adequat al tipus de pacient. 

Polivalència

 L’Espai Polivalent del Complex Hospitalari Moisès Broggi disposarà de 4.643 m2 dividits en tres plantes, més una quarta de serveis tècnics. A planta baixa trobarem els boxs de recepció de pacients, els  despatxos, la sala de cures avançada, el laboratori, diagnòstic per la imatge, vestuaris i àrea logística.

SLT edifici polivalent broggi axonometrica 1

Les plantes 1 i 2 disposaran de 28 llits de crítics polivalents cadascuna (quatre d’ells són boxs d’aïllament i la planta 3 s’adaptarà en funció de les necessitats assistencials, amb capacitat per a  28 llits més. L’Hospital Moisès Broggi passarà per tant a tenir una capacitat de llits crítics, si fos necessari de 102 llits de crítics.

Aquest edifici estarà connectat a través d’una passarel·la d’uns 70 metres que unirà l’Hospital Moisès Broggi a l’espai  polivalent nou.

Entre les prioritats d’aquest nou espai hospitalari, que estarà acabat en 4 mesos, hi ha la de diferenciar els circuits  covid i no covid. S’ha prioritzat aquesta separació en tot el disseny dels fluxos de pacients, en els  materials i també pel que fa a la feina dels professionals.

default moises broggi sjd

L’Hospital Moisès Broggi forma part del Consorci Sanitari Integral, una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja. Formen part del Consorci prop de 3.400 professionals que estan repartits en 13 centres especialitzats en atenció primària, hospitalària i sociosanitària; residències per a la gent gran i serveis de valoració de la dependència i de la discapacitat.

Redacció / Fotos: Consorci Sanitari Integral-Arxiu