Cervelló impulsarà mesures per lluitar contra l’okupació il·legal

Imprimeix

Juan Noguera, segon tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat i Serveis a les Persones de l’Ajuntament, apunta a la necessitat de protegir als ciutadans “davant l'expansió de les màfies que trafiquen amb habitatges okupats il·legalment"

“Els nostres veïns necessiten protecció i seguretat enfront de les màfies que es dediquen a fer xantatge i extorquir als propietaris per a expandir el seu negoci de l'okupació il·legal”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans i tinent d'alcalde de Territori i sostenibilitat i Serveis a les Persones a l'Ajuntament de Cervelló, Juan Noguera, després d'aprovar-se la proposta de la formació taronja per a implementar un pla local contra l'okupació il·legal d'habitatges.

1498221230304

La moció, presentada al final conjuntament amb el PSC, va ser ratificada en el passat Ple municipal. Segons el regidor, davant el greu problema al qual s'enfronten els propietaris, que avui dia manca d'una solució eficaç, “són els Ajuntaments, com a administració més pròxima als ciutadans, els que han d'oferir una resposta.”

224 width ajuntament regidors 2019 2023 joan noguera ld

Noguera ha apuntat que l'okupació il·legal s'ha incrementat “alarmantment” a Catalunya, sent la Comunitat Autònoma on es produeixen més okupacions de tot l'Estat. “Cervelló no és immune a una problemàtica que posa en perill la convivència i la seguretat dels nostres ciutadans”, ha alertat l'edil, que ha detallat en aquest sentit que la proposta, a més de demanar més competències als ajuntaments per a fer front a aquest fenomen, contempla reforçar el patrullatge policial en les zones de Cervelló més afectades per la presència “de grups mafiosos que trafiquen amb habitatges okupats il·legalment". Noguera ha especificat que la moció també insta els governs competents a contemplar Fons Socials d'Habitatges constituïts amb els habitatges propietat d'entitats financeres "per a facilitar l'accés al mateix als grups de població més vulnerables."

Redacció / Fotos: Aj. Cervelló-Arxiu