Es reactiva el projecte de l’edifici Fòrum de Sant Esteve Sesrovires

Imprimeix

Comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona i la seva construcció tindrà dues fases

Aquesta setmana s’ha produït una reunió entre l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i la Diputació de Barcelona per tractar la reactivació del projecte i futura posada en marxa de l’edifici Fòrum. La voluntat municipal és desenvolupar-lo per fases, revisar els usos previstos per adaptar-lo a les necessitats actuals i ajustar el cost.  

Captura de pantalla 2020 10 08 a las 17.44.03

El primer pas, un cop quedi definit el programa funcional amb els usos que tindrà l’equipament, és la convocatòria d’un concurs d’idees d’arquitectura. Aquest concurs  l’impulsarà i finançarà la Diputació a través d’un recurs tècnic del Catàleg de Serveis que va sol·licitar l’Ajuntament. Està previst que el procediment es posi en marxa en els propers mesos i tingui una durada aproximada d’un any.     

Captura de pantalla 2020 10 08 a las 17.43.55

Per la seva complexitat, la posada en marxa de l’edifici requereix d’un avantprojecte que sortirà de la proposta guanyadora del concurs. El procés continuarà amb l’adjudicació de la redacció del projecte d’execució i de la direcció de l’obra.

Per parts

El consistori sesrovirenc treballa des de la premissa de millorar la viabilitat econòmica de la construcció amb la seva execució per fases, segons expliquen fonts municipals. En una primera fase es preveu la posada en marxa de la primera planta destinada a biblioteca, d’una planta de l’aparcament soterrat, l’habilitació d’una passera a la coberta, i la urbanització parcial de l’entorn. La segona fase contempla la posada en marxa de la planta baixa destinada a usos culturals i juvenils, així com completar la urbanització de l’entorn.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Esteve Sesrovires