Aprovat el Pla de millora urbana d’un nou sector a Sant Just Desvern

Imprimeix

Del total del sòl de l’àmbit, 21.593 m2 es destinaran a espais lliures, equipaments i carrers, mentre que 8.276 m2 seran d’aprofitament privat

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat definitivament un Pla de millora urbana que permetrà desenvolupar l’anomenat sector 1 de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a Sant Just Desvern. Aquest sector fa front amb la carretera Reial, entre Blasco de Garay i l’avinguda de la Riera, i abasta 29.869 m2 de sòl.

Captura de pantalla 2020 10 07 a las 18.27.23

Així, es proposa concretar l’ordenació de tot l’àmbit, transformant els usos d’industrials a residencials i terciaris, amb els següents objectius:

Del total del sòl de l’àmbit, 21.593 m2 es destinaran a espais lliures, equipaments i carrers, mentre que 8.276 m2 seran d’aprofitament privat. D’aquesta manera, 49.454 m2 de sostre acolliran un màxim de 586 habitatges plurifamiliars, dels quals el 30% seran protegits. Altres 5.000 m2 de sostre seran per a activitat econòmica en les plantes baixes dels edificis.

Pel que fa a l’ordenació, el Pla dibuixa un front edificat a la carretera Reial i un altre a l’avinguda de la Riera. Tindrà un gran espai lliure central i un equipament integrat en aquest espai lliure, al que s’hi afegiran 500 m2 més d’equipament en la planta baixa d’un dels nous edificis de l’avinguda de la Riera.

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps