Aprovada la modificació per construir el Pediàtric Càncer Center

El nou equipament oferirà 49 llits per a infants amb càncer, 30 places d’hospital de dia i 20 sales de consulta

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat modificacions o nou planejament per fer possible, entre d’altres, la construcció d’un nou centre d’atenció i recerca en càncer infantil.

d13d1f34 aba9 463f 81b4 350a340f928e

La Comissió ha aprovat definitivament una modificació del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit de l’Hospital Sant Joan de Déu que possibilitarà la ubicació del nou Pediàtric Càncer Center. En concret, el nou equipament oferirà 49 llits per a infants amb càncer, 30 places d’hospital de dia i 20 sales de consulta.

El parc sanitari es troba situat entre dos termes municipals, Barcelona i Esplugues de Llobregat, i està format pels edificis Hospital Sant Joan de Déu, Edifici Psiquiatria (Itaka) i l’antic Edifici Docent. Aquesta darrera construcció, que actualment es destina als departaments d’investigació i a dependències de l’Ordre Hospitalari propietat del conjunt, és la que servirà de base per al nou Pediàtric Càncer Center.

arnau testimoni oncologia integrativa hospital sant joan deu

Els canvis aprovats consisteixen en el canvi de qualificació d’una part de la parcel·la de l’Edifici docent de serveis tècnics a sistema d’equipament comunitari, l’increment d’edificabilitat a tot el conjunt hospitalari i a la unificació d’algunes parcel·les perquè la futura tramitació de qualsevol llicència sigui unitària.

Cal tenir present que l’ampliació de l’Edifici Docent per a nous espais dedicats a la investigació del càncer infantil ja està aprovada en el planejament vigent, de 2017. Amb la modificació aprovada avui, però, s’incrementa més l’edificabilitat en la parcel·la i l’ocupació, tant sobre com sota rasant.

Més sostre

En conjunt, es proposa un increment de sostre de tot el parc sanitari de 1.908 m2, dels quals 1.570 m2 seran per ampliar l’Edifici Docent. També es reaprofitaran els espais que han quedat lliures pel trasllat de l’Escola d’Infermeria a altres edificis. Així, el nou Pediàtric Càncer Center disposarà de 8.192 mconstruïts, sumant els espais reaprofitats i els procedents de l’increment de sostre.

thumb 739 1170 654 0 0 crop

El centre estarà connectat amb l’Hospital mitjançant una passera coberta elevada sobre un vial públic i coberta, per tal d’agilitar els desplaçaments i evitar trasllats en ambulància entre edificis.

Cal tenir en compte, però, que el document aprovat afecta exclusivament el terme municipal d’Esplugues de Llobregat. L’aprovació de la modificació del PGM al terme municipal de Barcelona està encara en fase de tramitació municipal i resulta igualment necessària per tirar endavant la iniciativa.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix