Denuncien agressions contra participants en la Marxa de Cotxes de Cornellà

Imprimeix

Els manifestants independentistes van patir llançaments de pedres, totxos i ous així com agressions físiques durant la commemoració del tercer aniversari de l’1-0

La tensió social entre independentistes i unionistes es manté. Dijous passat, veïns i veïnes de Cornellà de Llobregat va commemorar el tercer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre amb una marxa de vehicles pel municipi baixllobregatí. La jornada va estar marcada pels incidents, ja que els manifestants han denunciat van patir múltiples atacs tant físics com verbals durant diversos trams del trajecte per grups espanyolistes. Segons els participants de la marxa, van ser víctimes d'agressions físiques, llançament d'objectes contundents, insults, ha especificat en un comunicat la Xarxa de Cornellà per la República que ha difós aquest diumenge.  

Captura de pantalla 2020 10 04 a las 7.47.55

Llançament d’objectes

Els integrants de la marxa es van reunir als voltants del camp de l’RCD Espanyol i, a partir d'aquí, van recórrer els diferents barris de Cornellà per acabar dissolent-se a la plaça de l'Ajuntament. En el marc d'aquest recorregut és quan van patir els atacs per uns desconeguts al crit de «Viva España!».

Captura de pantalla 2020 10 04 a las 7.47.39

La primera agressió, ha detallat la Xarxa de Cornellà per la República, es va produir a la carretera de Sant Joan Despí, a l’alçada del barri de Fontsanta. "Al pas de la caravana de cotxes, es van llençar objectes contundents contra els manifestants: pedres, totxos i ous", ha indicat en el comunicat A més, en aquest tram, diverses persones que participaven en la caravana van ser víctimes d'agressions físiques

Captura de pantalla 2020 10 04 a las 7.48.21

Posteriorment, els atacs es van repetir en diverses zones del municipi com al carrer Rubió i Ors cantonada amb Sant Isidre. En totes les agressions, han assegurat, es van produir llançaments d'objectes que van provocar el trencament de llunetes, bonys i diferents danys dels vehicles dels participants. "No és la primera vegada que grups violents de comportament feixista ataquen i posen en perill ciutadans i ciutadanes de Cornellà", es conclou en el comunicat. 

Redacció / Fotos: ANC Baix Llobregat