Demanen precaució en les activitats a l'aire lliure del cap de setmana

Imprimeix

El mes de setembre va cloure amb un augment dels rescats dels Bombers de la Generalitat: de 141 el 2019 a 213 el 2020

 

Els Bombers de la Generalitat fan una especial crida a la precaució als ciutadans que tinguin previst fer activitats a l'aire lliure durant aquest cap de setmana. La previsió meteorològica apunta mal temps a l'alta muntanya, vent a gran part de les comarques catalanes i mala mar. En conseqüència, Protecció Civil ha activat la prealerta Ventcat i de Procicat per risc d'onatge.

bombers alerten 1

EjJ i2WkAAJewa

Dades

Durant el passat mes de setembre, els Bombers han practicat 213 rescats al medi natural, mentre que el 2019 van ser 141. Destaquen especialment els rescats de muntanya: 122 el 2020 davant de 69 de 2019. I és que en els darrers anys s'ha detectat un increment constant dels serveis de rescat al medi natural: banyistes amb problemes a rius, barrancs, gorgs i, sobretot, excursionistes, escaladors i senderistes que es precipiten o es perden pels boscos o la muntanya. Enguany, malgrat les setmanes de confinament, el nombre d'aquests serveis també ha crescut: fins al 30 de setembre, s'han efectuat un total de 1.248 serveis. El 2019 en van ser 1.079.

EjZlEG2XsAEKWAs

Recordeu seguir l'activitat dels Bombers de la Generalitat a les xarxes socials Twitter Instagram i al web de Bombers de la Sala de Premsa de la Generalitat de Catalunya

Redacció / Fotos: Bombers Generalitat