Sant Vicenç anuncia rebaixes superiors al 60% de l’impost metropolità

Imprimeix

L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han acordat un canvi de còmput

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han acordat un canvi de còmput de l’impost metropolità. Així, 12.000 de les 15.000 quotes residencials de la ciutat (el 80%) pagaran menys de la meitat respecte l’any passat. En concret, es preveuen rebaixes d’un mínim del 60% del tribut, i l’AMB preveu recaptar 900.000 euros, en lloc de l’1,5 milions inicial.

seu amb 235c3

El pagament de l’impost ha suposat una gran malestar pels imports que els veïns i veïnes del municipi han hagut de fer front. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord i ha afirmat: L’equip de govern ha treballat intensament per aconseguir que el tribut metropolità sigui més just i adequat. Som sensibles a la realitat de moltíssimes famílies i per aquest motiu aquesta rebaixa era del tot necessària.

191124 tributmetropolita a cugat

Antecedent

L’impost es va crear arran d’un acord fet públic el 16 d’octubre de 2018 entre l’AMB i els alcaldes i alcaldesses de les divuit poblacions afectades, entre elles Sant Vicenç dels Horts. El pagament d’aquest tribut és conseqüència de l’entrada de la ciutat en la zona 1 de l’Àrea Metropolitana, que es va produir l’1 de gener de 2019, un fet que segons l’alcalde “és molt positiu” i que “ha de comportar més i millors serveis a la ciutadania”, tot i que lamenta: “L’aprovació del tribut hauria d’haver estat fruit d’una negociació més acurada en el seu moment. L’actual equip de govern ha treballat per equilibrar la situació i hem aconseguit reduir l’impost per adaptar-lo a la realitat de les famílies vicentines.”

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu