Sant Vicenç anuncia rebaixes superiors al 60% de l’impost metropolità

L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han acordat un canvi de còmput

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han acordat un canvi de còmput de l’impost metropolità. Així, 12.000 de les 15.000 quotes residencials de la ciutat (el 80%) pagaran menys de la meitat respecte l’any passat. En concret, es preveuen rebaixes d’un mínim del 60% del tribut, i l’AMB preveu recaptar 900.000 euros, en lloc de l’1,5 milions inicial.

seu amb 235c3

El pagament de l’impost ha suposat una gran malestar pels imports que els veïns i veïnes del municipi han hagut de fer front. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord i ha afirmat: L’equip de govern ha treballat intensament per aconseguir que el tribut metropolità sigui més just i adequat. Som sensibles a la realitat de moltíssimes famílies i per aquest motiu aquesta rebaixa era del tot necessària.

191124 tributmetropolita a cugat

Antecedent

L’impost es va crear arran d’un acord fet públic el 16 d’octubre de 2018 entre l’AMB i els alcaldes i alcaldesses de les divuit poblacions afectades, entre elles Sant Vicenç dels Horts. El pagament d’aquest tribut és conseqüència de l’entrada de la ciutat en la zona 1 de l’Àrea Metropolitana, que es va produir l’1 de gener de 2019, un fet que segons l’alcalde “és molt positiu” i que “ha de comportar més i millors serveis a la ciutadania”, tot i que lamenta: “L’aprovació del tribut hauria d’haver estat fruit d’una negociació més acurada en el seu moment. L’actual equip de govern ha treballat per equilibrar la situació i hem aconseguit reduir l’impost per adaptar-lo a la realitat de les famílies vicentines.”

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix