La viladecanenca Tamara Carrasco serà jutjada dilluns

Imprimeix

La Fiscalia, que demana un total de mesos de presó, acusa la baixllobregatina de delicte d'incitació a desordres públics

La sala penal número 25 de Barcelona jutjarà Tamara Carrasco aquest dilluns 28 de setembre segons informa TV3. La Fiscalia demana per la viladecanenca un total de set mesos de presó per un delicte d'incitació a desordres públics. El ministeri públic argumenta que, en una nota de veu de WhatsApp, impartia directrius sobre accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018.

 tamarafoto3405384 bec3eb67

Cal recordar que aquesta acusació és ben diferent del motiu que la Guàrdia Civil va al·legar en la seva detenció el 10 d'abril del 2018 a casa seva, ja que l'acusaven de terrorismerebel·lió sedició per mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República.

Captura de pantalla 2020 09 26 a las 12.59.37

Al novembre d'aquell any, però, el magistrat de l'Audiència Nacional Diego de Egea va decidir enviar el cas als jutjats catalans. Tot i això, va mantenir-li l'obligació d'estar confinada al seu municipi.  Al gener d'aquest 2020, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decidir acusar-la per un delicte molt diferent: incitació a desordres públics. Malgrat que la defensa de Carrasco havia demanat l'arxivament del cas, l'activista de Viladecans ha d'anar a judici.

Redacció / Fotos: Diari Tarragona (Arxiu)-Arxiu