S’adjudiquen 11.300 ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021

El 54% de les famílies que han obtingut una beca estan en seguiment dels serveis socials municipals

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha atorgat 11.300 beques de menjador a l'inici escolar 2020-2021 d'acord amb la delegació de competències en matèria educativa per part de la Generalitat de CatalunyaEn aquest curs escolar s'han atorgat ajuts del 70% i del 100% del preu de menjador escolar i s'incrementa el suport a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques de la comarca. El 54% de les famílies que han obtingut una beca estan en seguiment dels serveis socials municipals.

menjador escolar

La situació d'emergència sanitària a causa de la COVID-19 va provocar una situació d’excepcionalitat en la qual moltes famílies arreu de Catalunya han vist com els seus ingressos han baixat de forma radical. A la comarca del Baix Llobregat, a banda de les nombroses persones que han perdut el seu lloc de treball, els treballadors i treballadores afectats per un ERTO, segons les dades d’impacte del coronavirus que va publicar al maig l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, era de 92.046, sent el 13.5% del total de persones afectades per un ERTO a Catalunya (682.374). Els efectes d'aquesta situació ha provocat que la demanda d'ajuts actuals hagi superat les 16.000 sol·licituds, sent un 20% d'increment respecte al curs passat.

La convocatòria d'ajuts restarà oberta per a l'alumnat de nova matrícula, els casos d'urgència socials acreditats pels serveis municipals i per les famílies amb situacions sobrevingudes. S'espera que en els pròxims mesos s'incrementi la demanda a causa dels efectes econòmics de la pandèmia. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix