L’accés a un pis social será més difícil a Castelldefels

Imprimeix

Entre altres condicions, a partir d'ara els aspirants a un pis social hauran de demostrar una antiguitat en el padró d'habitants de tres anys i cobrar a l'any 19.000 euros.

Es tracta d’algunes de les mesures que ha aprovat el consistori al ple del mes de maig per tal de poder optar a un dels 135 pisos de protecció oficial que s'acabaran de construir aquest mes al barri dels Canyars.

Altres dels requisits tenen a veure amb estar al corrent de pagament de tots els tributs amb l'administració i disposar d'un contracte de treball vigent de caràcter indefinit o temporal amb durada mínima d'un any; ser funcionari, ser pensionista o ser autònom -en aquest cas, s'aportarà un avalador solvent-.

Els habitatges, que s'adjudicaran en règim de lloguer, s'adrecen especialment a persones menors de 35 anys i majors de 65, tot i que també es reserva un percentatge per a persones en risc d'exclusió social o amb mobilitat reduïda.

Els habitatges, de una, dues o tres habitacions, tenen entre 45 metres quadrats i 70 metres quadrats, mentre que el preu del lloguer es situarà entre els 437 euros i els 619 euros.

La durada dels contractes de lloguer serà de cinc anys i, amb caràcter general, no seran renovables.

Els interessats en el lloguer dels pisos pot adreçar-se a l’oficina local d’habitatge.

Redacció | Foto: Arxiu