Reconeixement del projecte FP Dual de Molins de Rei

Imprimeix

Ha estat reconegut com a bona pràctica per part de la Fundació Bertelsmann i la Fundació FP Barcelona

El projecte FP Dual de l’Ajuntament de Molins de Rei ha estat reconegut com a bona pràctica per part de la Fundació Bertelsmann i la Fundació FP Barcelona, un referent a escala estatal d’aquest sistema educatiu i han fet difusió activa d’aquesta pràctica entre el teixit municipal de tot l’Estat.

Durant el curs 2019-2020, els alumnes que s’han beneficiat d’aquest projecte han estat sis del cicle superior d’Educació Infantil de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts. Han desenvolupat la seva formació en alternança a les escoles bressol municipals. El curs 2018-2019, curs en què es va iniciar el projecte, van ser quatre alumnes de l’Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts i un del Bernat el Ferrer de Molins de Rei.

6b889e 4e107a137789435b997c020141cf1c55 mv2

Arran de l’experiència de Molins de Rei, el 20 de setembre de 2019, l’Ajuntament ja va participar en una Taula Rodona en el marc de la Conferència Internacional de Gestió de l’FP Dual: el paper de les ciutats i els governs locals, ja que per la dimensió del municipi és un dels que ha posat en marxa més acords de formació DUAL.

Què és?

La formació professional en alternança dual combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat de l’alumnat en el centre de treball. És un sistema practicat en molts països, com ara Alemanya, Àustria o Suïssa. Comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l’alumnat en l’activitat durant l’estada a l’empresa, en qualitat de treballador becari.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Molins de Rei