Els Paradistes de Sant Esteve Sesrovires es mobilitzen

Imprimeix

Han convocat quatre concentracions que tenen previst tallar la B-224 després de trencar-se les negociacions amb l’Ajuntament

Als Paradistes de Sant Esteve Sesrovires se’ls ha acabat la paciència. Després trencar-se les negociacions amb el consistori per trobar una sortida a les seves reivindicacions han decidit passar a l’acció.“Després de cinc intents de reunió -des de maig- amb l’Ajuntament, finalment, vam poder parlar amb la secretària de l’alcalde i ens va dir que per cap concepte parlaríem amb nosaltres si manteníem les mobilitzacions. Sembla que la seva tàctica era esgotar-nos perquè renunciéssim a les nostres demandes, però no ho aconseguiran. Mai ens havien tractat tan malament. Ens han tractat com si fóssim ‘basura’”, explica Cristina Garcés, enllaç sindical dels paradistes sesrovirencs afectats.

Captura de pantalla 2020 09 20 a las 19.48.38

Accions contundents

A partir d’ara, el conflicte entra en una nova fase. Així, els Paradistes de Sant Esteve Sesrovires han convocat una sèrie de manifestacions on tenen previst tallar la B-224 -km 22 i km 26- tots els dijous (de 17.30 a 20 hores).

Captura de pantalla 2020 09 20 a las 19.56.40

En total es faran quatre mobilitzacions: 24 de setembre i 1, 8 i 15 d’octubre. Aquestes accions podrien provocar un autèntic col·lapse de mobilitat en una de les vies més importants d’aquesta zona baixllobregatina que comunica diverses poblacions (Sant Esteve Sesrovires, Martorell, Abrera, Masquefa, etc) així com l’entrada i sortida del centre penitenciari de Can Brians. “Tenim l’acceptació dels Mossos d’Esquadra i de la Generalitat”, diu Garcés.

La primera manifestació comptarà amb un ampli suport. Segons els Paradistes de Sant Esteve Sesrovires, tenen confirmada la presència de l’Associació de Marxats de Girona, l’Associació de Marxants de Mollet, Asomercat, Associació de Marxants del Maresme, Associació de Venedors de Tarragona, l’Associació de Marxants de les Comarques Barcelonines, Associació de Venedors del Baix Llobregat i el COCAM (Confederació Catalana d’Associacions de Marxants). L’FAGIC (Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya) també té previst afegir-se a la cita de setembre, de moment. A més, ERC-Sant Esteve Sesrovires, principal grup municipal a l’oposició, ha anunciat que estarà al costat dels manifestants.

Redacció / Fotos: Paradistes de Sant Esteve Sesrovires