Augmenta l’impacte acústic a Sant Feliu per l’increment del pas de trens

Imprimeix

L'Ajuntament de Sant Feliu demana una reunió urgent a Renfe per intentar minimitzar la circulació de combois de mercaderies i presenta propostes pels incovenients que el fet genera a la ciutadania

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, ha reclamat a Renfe la necessitat urgent d'adoptar mesures que minimitzin les molèsties que ocasiona a la ciutadania l'augment de circulació de trens de mercaderies, en una carta enviada el dia 16 de setembre a la directora de Rodalies Renfe de Catalunya i representant institucional de Renfe Catalunya. Muñoz demana una reunió per mostrar les conseqüències reals, objectives i contrastades de l'impacte d'aquest increment de combois, que es verificaran amb els resultats d'una sonometria encarregada per l'Ajuntament que es va realitzar el 17 de setembre.

3537496

Propostes

L'alcaldessa trasllada en l'escrit una sèrie de propostes, segons fonts municipals, per posar fre als inconvenients que aquest fet genera a la ciutadania, especialment a les nits. Aquests suggeriments inclouen la reducció de la velocitat dels trens al seu pas per la trama urbana de Sant Feliu, o evitar els senyals acústics a les nits. Muñoz també apunta la conveniència que els combois prioritzin l'horari diürn, "atès que molts veïns i veïnes tenen les finestres obertes per conciliar millor la son, i els senyals acústics són altament molestos durant la nit.”

Precedent

La petició se suma a la que el consistori va traslladar el passat 12 d'agost, i que ja aleshores instava als gestors de la xarxa ferroviària a que es minimitzés l'impacte que provoca el pas d'aquests combois pel municipi.

pas a nivell sant feliu de llobregat bona

Malgrat que en aquell moment la concessionària va assegurar que el xoc acústic s'aniria reduint progressivament i es va produir una lleugera millora, aquest canvi encara no s'ha fet efectiu i actualment el major pas de trens i els seus senyals acústiques tornen a generar importants molèsties als veïns i veïnes. 

Redacció / Fotos: La Mongetera-Arxiu