Els pagesos de Gavà demanen solucions per arreglar la Riera dels Canyars

Imprimeix

Denuncien de que fa anys que aquesta infraestructura arrossega un inframanteniment que els genera molts problemes

Es mantenen els problemes per a la pagesia gavanenca, sense cap solució a curt termini. Fa anys que es queixen del deficitari manteniment de la Riera dels Canyars. Ho han denunciat a tot arreu, a ajuntaments, a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), però “estem cansats de queixar-nos, fem escrits i queixes i ens diuen “ja ho farem” però les paraules de “sí, sí” després sempre acaben en “no, no, això s’hauria d’arreglar però urgentment i no amb paraules. La darrera vegada que van netejar la riera va ser l’any 2017, però això no es pot netejar una vegada i ja està.”

IMG 3083

Ho explica Gabriel Purset, que arran de les darreres pluges ha patit un dels problemes endèmics d’aquesta infraestructura: s’inunda i han d’entrar als seus camps com puguin. Purset assegura que des que la riera té murs i està canalitzada, es veu que tothom té dret a utilitzar-la, i per exemple aquí baixa aigua d’una empresa que tira aigua dia i nit, el que la fa intransitable.”

IMG 3102

IMG 3085 copia

Purset també afegeix que, “quan al poble de Gavà cauen entre 8 i 10 litres de pluja per metre quadrat, les clavegueres també baixen per aquí i això fa que la riera es contamini”. Aquest pagès gavanenc també es queixa que “l’ACA no es cuida de fer cap neteja, i en haver-hi tanta aigua la vegetació cada dia creix més i més i això és inaguantable poder mantenir-ho.”

Redacció / Fotos: Aj. Gavà