L’Ajuntament de Santa Coloma denunciarà l’acte vandàlic contra el petròglif

Imprimeix

El consistori fa una crida de col·laboració a la ciutadania per obtenir informació sobre l’autoria dels fets

El passat dilluns 14 de setembre, representants polítics de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló es van reunir amb el Magí Miret, Arqueòleg territorial de la Generalitat; l'Adam Picon, Arqueòleg i tècnic en patrimoni cultural dels Agents Rurals; i altres experts en els camps de  la geologia i l’arqueologia i una dotació d’agents rurals i van visitar el petròglif per valorar les destrosses que havia patit la pedra, determinar si efectivament es tractava d'un acte vandàlic i decidir quines accions cal emprendre per a la seva conservació. Efectivament, els experts han determinat que el petròglif, al que li falten peces del gravat, va ser destruït deliberadament, el que significa un greu atemptat contra el patrimoni cultural al tractar-se d'una peça d'incalculable valor històric.

petroglif vandalisme 01

petroglif vandalisme 02

El consistori està a l'espera de tenir l'informe detallat de la visita que ha de redactar l'arqueòleg de la Generalitat i de l'estudi geotècnic que encarregarà l'Ajuntament per determinar quines opcions té l’Ajuntament per a la protecció i conservació del petròglif.  

petroglif vandalisme 03

De totes maneres, l’Ajuntament ja ha anunciat que emprendrà accions legals, i en els pròxims dies presentarà una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per obrir una investigació. A més, demana la col·laboració de la ciutadania que ens permeti obtenir informació sobre l'autoria, el moment de l'acte vandàlic, o fins i tot, la possibilitat que alguna persona tingui en el seu poder alguna peça del gravat que falta.

Redacció / Fotos: Aj. Santa Coloma de Cervelló