L’ABP del Prat no té Cap de Seguretat Ciutadana des del 2018

Imprimeix

Des de sindicat del cos de Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, denuncien la situació i reclamen una solució immediata

L’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mossos d’Esquadra del Prat de Llobregat no té Cap de Seguretat Ciutadana des del 2018. Així s’afirma des del sindicat del cos de Mossos d'Esquadra, SAP-FEPOL, que considera que no hi ha comandament que coordini les patrulles que es troben al carrer fent el servei “malgrat que la nostra organització porta denunciant aquesta situació des del primer dia i demanant que es cobreixi aquesta plaça amb un comandament.”

1261811 1

En un comunicat, a més, expliquen que “si preguntéssim a qualsevol ciutadà quina és la funció principal del cos de Mossos d’Esquadra, aquest respondria la de garantir la seguretat ciutadana del seu municipi. Igualment, si preguntéssim als efectius que realitzen aquestes tasques sobre quina és una de les figures de responsabilitat més important dins d’una comissaria, aquests dirien la del Cap de Seguretat Ciutadana. Doncs bé! L’Àrea Bàsica Policial del Prat de Llobregat -població de la qual depenen 64.674 habitants- fa més de divuit mesos que la Unitat de Seguretat Ciutadana està sense una figura de referència, com la del Cap d’USC.”

el prat

Segons ell Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no és la primera vegada que denuncia aquesta situació i reclama la incorporació immediata d’un comandament que s’ocupi d’aquestes funcions. “Però malgrat sempre se’ns ha reconegut aquesta necessitat, fins ara no s’ha actuat en conseqüència.”, afirmen. I afegeixen que “per tant si ens basem en el que està succeint des de fa més de divuit mesos en aquesta comissaria, tot ens porta a pensar que o bé no se li dona la importància que mereix a aquesta situació pel bon funcionament diari de la destinació (i per tant es podria eliminar la figura del Cap d’USC de totes les comissaries), o bé per irresponsabilitat d’algú la seva solució està abandonada. Sigui quin sigui el motiu el fet és que els efectius de la principal unitat de la comissaria estan sense comandament de referència des de fa massa mesos.”

5de5458a2500009927d2edf7

Creiem que aquesta situació és del tot vergonyosa i, a més, preocupant”, diuen. El sindicat reclama una solució immediata que hauria de passar obligatòriament per cobrir definitivament aquesta plaça. Segons el sindicat, la comissaria i, especialment la ciutadania del Prat de Llobregat, “no es mereixen estar gairebé dos anys sense cap de seguretat ciutadana. Mereixen que es respectin les seves necessitats i per tant mereixen tenir coberts tots els llocs de responsabilitat que garanteixin els mínims, que tota destinació del cos de mossos d’esquadra ha de tenir."

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra