El Laboratori d'Art Comunitari, inclòs al Mapa d'Actius de Salut

Imprimeix

Els centres d'assistència primària (CAP) poden prescriure la participació en aquest projecte municipal d'art inclusiu com una millora per a la salut i el benestar

El projecte Laboratori d'Art Comunitari (LAC) de l'Ajuntament de Sant Boi ja forma part del Mapa d’Actius de Salut de la Generalitat de Catalunya. Els i les professionals dels centres d'assistència primària (CAP) poden prescriure la participació en aquest projecte com una millora per a la salut i el benestar, en especial per a persones amb malaltia mental, Alzheimer i altres demències.

Laboratori Art Comunitari

El Laboratori d'Art Comunitari (LAC) desenvolupa processos creatius amb col·lectius diversos del municipi baixllobregatí per apropar-los a l'art contemporani i contribuir a trencar estigmes des d'una concepció inclusiva i participativa de la cultura.

Escoles i instituts, persones amb diversitat funcional, gent gran, pacients d'hospitals de salut mental o dones immigrants són alguns dels col·lectius que prenen part en el projecte, impulsat per Can Castells Centre d'Art (CCCA) des de 2013.

 lac

Cada edició es dedica a una temàtica concreta i més de 200 persones hi treballen alhora, de la mà d'artistes locals, al llarg d'un procés creatiu de sis mesos de durada que desemboca en una exposició oberta a la ciutadania on s'ofereixen diferents visions d'una mateixa temàtica.

El LAC democratitza l'accés a la cultura trencant amb la idea que l'art contemporani és només per a intel·lectuals o persones amb estudis i promou espais de relació on les capacitats intel·lectuals, la trajectòria formativa o la procedència geogràfica i social no són un obstacle.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat