El Laboratori d'Art Comunitari, inclòs al Mapa d'Actius de Salut

Els centres d'assistència primària (CAP) poden prescriure la participació en aquest projecte municipal d'art inclusiu com una millora per a la salut i el benestar

El projecte Laboratori d'Art Comunitari (LAC) de l'Ajuntament de Sant Boi ja forma part del Mapa d’Actius de Salut de la Generalitat de Catalunya. Els i les professionals dels centres d'assistència primària (CAP) poden prescriure la participació en aquest projecte com una millora per a la salut i el benestar, en especial per a persones amb malaltia mental, Alzheimer i altres demències.

Laboratori Art Comunitari

El Laboratori d'Art Comunitari (LAC) desenvolupa processos creatius amb col·lectius diversos del municipi baixllobregatí per apropar-los a l'art contemporani i contribuir a trencar estigmes des d'una concepció inclusiva i participativa de la cultura.

Escoles i instituts, persones amb diversitat funcional, gent gran, pacients d'hospitals de salut mental o dones immigrants són alguns dels col·lectius que prenen part en el projecte, impulsat per Can Castells Centre d'Art (CCCA) des de 2013.

 lac

Cada edició es dedica a una temàtica concreta i més de 200 persones hi treballen alhora, de la mà d'artistes locals, al llarg d'un procés creatiu de sis mesos de durada que desemboca en una exposició oberta a la ciutadania on s'ofereixen diferents visions d'una mateixa temàtica.

El LAC democratitza l'accés a la cultura trencant amb la idea que l'art contemporani és només per a intel·lectuals o persones amb estudis i promou espais de relació on les capacitats intel·lectuals, la trajectòria formativa o la procedència geogràfica i social no són un obstacle.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix