Llum verda per a l’enderrocament de l’edifici de Ca la Manela

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts té previst construir la nova escola bressol municipal El Petit Mamut

Sant Vicenç dels Horts tindrà una nova escola bressol. La Junta de Govern Local ha aprovat l’inici de les obres per enderrocar l’edifici de Ca la Manela, ubicat al barri de Vila Vella entre els carrers de Barcelona i de Mossèn Josep Duran. En aquests terrenys es construirà la nova escola bressol municipal El Petit Mamut, que suposarà una millora qualitativa respecte de l’emplaçament actual del carrer del Riu, ja que es guanyarà en espai, en accessibilitat i en eficiència energètica, entre d’altres millores.

calamanela

La regidora d’Educació, Patricia Higueras , ha explicat que “la voluntat de l’equip de govern és que el veïnat disposi dels millors serveis públics el més aviat possible. Tindrem un nou equipament més ampli i modern per atendre els infants de 0 a 3 anys i les seves famílies.”

Quins són els terminis?

A principis del mes d’octubre es preveu que s’enderroqui l’immoble de Ca la Manela, treballs que duraran unes dues setmanes i que seran delicats, ja que s’ha de retirar molta quantitat de fibrociment. A partir d’aquí s’iniciaran l’estudi topogràfic de la parcel·la i el geotècnic del terreny, els contractes dels quals ja estan a punt. Amb aquesta informació, l'equip tècnic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) podrà avançar el projecte d'execució, que estarà llest a principis de l’any vinent. Amb el document sobre la taula, l’Ajuntament haurà d’aprovar-lo i adjudicar les obres.

criatures bressol espavilades setmanes seguents 2378772105 68721258 1132x636

D’altra banda, cal recordar que s'han dut a terme prospeccions arqueològiques supervisades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que s’ha descartat l'existència de restes arqueològiques d'interès.

Nou emplaçament

La ubicació escollida és l’ideal per tal de disposar d’un nou equipament, més gran i accessible, abans que finalitzi el contracte de lloguer de l’edifici on es troba ara escola bressol El Petit Mamut. A més l’emplaçament nou es troba molt a prop de l’actual, fet que suposarà una comoditat per les famílies.

D F50muXYAAz6ng

La nova escola bressol municipal tindrà una superfície total de 458 m2 i un pati de 436 m2. L’edifici, que constarà d’una planta baixa i un pis, acollirà quatre aules comunes, una aula multisensorial i un espai polivalent. També hi haurà espai pel personal educador, el despatx de direcció, un magatzem, banys i vestidors. L’edifici estarà dissenyat amb criteris d'accessibilitat, sostenibilitat i eficiència energètica. Hi haurà dos accessos a l’edifici: el principal serà pel carrer de Mossèn Josep Duran, i pels serveis serà pel carrer de Barcelona.

El projecte el gestionen conjuntament el departament municipal d’Urbanisme i l'AMB, amb un equip multidisciplinar de professionals de l’arquitectura, l’enginyeria, el paisatgisme, etc. a més d’especialistes en escoles bressol. També es compta amb l’ajuda de l'actual equip educatiu de l'escola bressol municipal El Petit Mamut, que col·laborarà per adequar al màxim l’espai a les necessitats dels infants i del personal del centre.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix