L’Ajuntament de Castelldefels cedeix espais municipals a les escoles

Imprimeix

Places, carrers, parcs i instal·lacions esportives estan a disposició dels centres educatius locals i també reforçarà la neteja i la vigilància dels accessos als equipaments

L’Ajuntament de Castelldefels ha optat per reforçar els serveis per tal de contribuir a tenir unes escoles encara més segures pel curs escolar 2020-21 que comença el pròxim 14 de setembre, i que està afectat per la pandèmia de la COVID-19.

download 2 elscanyars

Durant els mesos de juliol i agost la Regidoria d'Educació va estar estudiant la contractació de barracons i/o la cessió d'espais municipals per atendre la possible necessitat d'ampliació d'espais dels centres que finalment el Departament ha decidit que no eren necessaris. Tot i això, a petició dels centres educatius, l'Ajuntament cedirà en horari lectiu el camp de Canyars, el de la Via Fèrria i Can Vinader per fer-hi classes i s'han ofert places, carrers i/o parcs públics per fer activitats d'esbarjo al carrer com la plaça Astúries o un espai al Kasal de Joves.

 noticies txt 14872 not fotografia

Durant aquesta setmana, per evitar aglomeracions i garantir al màxim la distància social que recomanen les autoritats sanitàries, s'estan realitzant tasques de senyalització dels múltiples accessos previstos a tots els centres escolars, tot i què només alguns havien sol·licitat aquesta mesura. Així mateix, es garantirà la vigilància dels accessos als equipaments escolars amb la presència de la Policia Local i d'agents cívics.

Per tal de reforçar la neteja diària que es fa ordinàriament als centres escolars, l'Ajuntament també ha fet una ampliació dels contractes de neteja en l'horari lectiu per tal d'ampliar la neteja de lavabos i espais comuns.

En l'àmbit dels serveis educatius municipals

Les Cases dels Infants han habilitat els accessos i es faran entrades i sortides amb programació horària, s'incorporen tanques als patis per garantir la separació dels espais exteriors i s'han redefinit alguns serveis i mantingut la borsa de treball per a possibles substitucions.

En el cas del Servei Local Transició Escola Treball també s'impulsarà la creació d'una borsa de treball per a afrontar possibles substitucions.

Redacció / Fotos: Axiu-Aj. Castelldefels