L’Ajuntament del Prat suspèn la Festa Major 2020 a causa de la COVID-19

Imprimeix

El pressupost previst es destinarà a lluitar contra la crisi social i sanitària i a promoure el teixit cultural local

El plenari municipal del Prat de Llobregat va decidir, ahir dimecres, suspendre la Festa Major de 2020, ateses les recomanacions del Comitè assessor del Pla d’Emergència Municipal i dels serveis municipals de Cultura i Esports. Així ho van decidir de forma unànime tots els grups, a proposta del govern de la ciutat, en un acord que també preveu destinar el pressupost de la Festa (al voltant de 250.000 euros) a lluita contra la crisi de la COVID-19 i a promoure el teixit cultural.

festamajor prat 1

La decisió de suspendre la Festa Major a causa del context sanitari té a veure amb l’esperit d’aquesta celebració, que va més enllà d’una programació cultural. La Festa Major és sinònim de retrobament, de contacte, de barreja, de celebració conjunta, de xarxa i cohesió social.

unnamed 1. festa major 2 1jpg

Aquesta decisió s’ha pres després d’escoltar les entitats de la ciutat implicades en la Festa Major, amb qui els serveis municipals de Cultura han estat treballant en els darrers mesos. La suspensió de la Festa Major implica també que, en el període en què hauria hagut de tenir lloc (del 25 al 28 de setembre), no s’autoritzaran actes a la via pública.

Domassos als balcons

L’Ajuntament però convida la ciutadania a penjar a finestres i balcons domassos amb l’escut de la ciutat, com cada any. Qui no en tingui els pot adquirir a l’OIAC per 3 euros. També se’l pot descarregar aquí per fer el seu propi domàs.

Així mateix, s’està treballant per recordar de forma simbòlica la data de la Festa Majori la ràdio pública de la ciutat prepara una programació especial que doni veu a les entitats que protagonitzen la Festa Major.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu