Perillen els sembrats dels camps agrícoles de Gavà per la pluja

Imprimeix

Els intensos xàfecs dels darrers dies ha anegat molts terrenys a tocar de la riera dels Canyars

Els pagesos de Gavà es mostren molt preocupats perquè la situació de pluja intensa i persistent dels darrers dies està perjudicant els seus conreus. Una situació que ha deixat impracticable els camps a tocar de la riera dels Canyars i posa en perill els sembrats.

Segons Josep Panella, president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, les corredores poden donar abast i des de dilluns ja van posar a funcionar el cargol d’arquímedes a funcionar sense pausa, el cert és que si no para sí que hi poden haver problemes”. A més, en declaracions a elbruguersdigital.cat considera que “alguns camps ja experimenten acumulacions importants d’aigua” i “els que estan situats a tocar de la riera dels Canyars, que baixa plena i bruta, el seu accés és impracticable”.

CAMP 23 090920

Panyella també es mostra preocupat pels sembrats i precisa que “ara estàvem plantant calçots i aquet excés d’aigua el pot podrir. D’altra banda, si encara no s’havia procedit, això obligarà a endarrerir-ho i, per tant, la collita també es retardarà”. El president expressa el “profund descontent del sector per la greu situació que pateixen els conreus a la part baixa del Parc Agrari cada vegada que plou” i recorda que “fa molt temps que denunciem el problema d’inundacions per manca d’infraestructures i veiem, amb impotència, que no es posen solucions.”

Redacció / Fotos: Aj. Gavà