Sant Vicenç demana un protocol per evitar el tancament de les seves escoles

Imprimeix

El consistori es manté en contacte amb els Serveis Territorials de la Generalitat, que ja ha anunciat que accepta obrir les portes de l’escola pública Joan Juncadella, afectada per COVID-19, el 17 de setembre

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana a la Generalitat un protocol clar d’actuacions que eviti el tancament continuat d’escoles, arran de la situació de quarantena de part de la plantilla de l’escola pública Joan Juncadella. Equip directiu, mestres i personal de l’administració s’han hagut d’aïllar a casa seva després que una persona del personal educatiu hagi donat positiu per COVID-19. El consistori vicentí ha estat en contacte permanent amb els Serveis Territorials de la Generalitat davant d’aquesta situació i, de fet, ha estat informat amb celeritat de l’acord d’ajornar l’inici del curs al 17 de setembre en aquesta escola. La resta de centres docents de la ciutat obriran amb normalitat.

DSC 9496

La treballadora contagiada no presentava cap símptoma però fa uns dies s’havia fet la prova voluntàriament a un dels cribratges massius organitzat al seu municipi de residència. Ahir es va saber el resultat positiu d’aquesta persona i és per això que ja s’ha aïllat, durant dues setmanes, al personal que havia estat en contacte directe amb ella.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha demanat també un protocol clar per saber com s’ha d’actuar en aquests casos: “Ajuntament, equip directiu, alumnat, famílies... hem de tenir pautes clares que contribueixin a generar un clima de seguretat i confiança en moments especialment complexos”. I ha afegit: “Els municipis estem fent molts esforços per contribuir a un inici del curs escolar dins la màxima normalitat possible i demanem a la Generalitat que també estigui a l’alçada de les circumstàncies.”

Desinfecció

Arran del positiu per Covid, els Serveis Municipals han activat el circuit de neteja i aquesta mateixa tarda una empresa especialitzada desinfectarà tot el centre escolar. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha destinat un total de 32.000 euros a reforçar la desinfecció dels centres educatius, a banda de les tasques ordinàries de neteja que ja hi havia contractades. Així, cada dia i en horari lectiu, operaris i operàries garantiran la desinfecció d’aules i d’altres espais de les instal·lacions.

Captura de pantalla 2020 09 04 a las 20.51.45

A més, el Consistori també ha condicionat amb pintures vials i cartells les entrades i sortides de tots els centres educatius, actuació amb un cost de prop de 15.000 euros. Igualment, la brigada municipal i el departament d’Urbanisme han fet obres de millora a diverses escoles durant l’estiu.

Redacció / Fotos: Google Maps-Aj. Sant Vicenç dels Horts