Bargalló anuncia nous canals d'informació sobre la COVID-19 per a famílies

El conseller d’Educació ha destacat, en la seva visita a Cornellà i Viladecans, que “l’esforç ingent que estan fent escoles i instituts per poder acollir tot l’alumnat el 14 de setembre”

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que “s’han obert dos canals de Telegram amb informació diària i contínua, que són el canal Salut Escola per a les famílies i el canal Salut Escola Professionals per al professorat”. A més ha afegit que “aquesta informació també està a la pàgina de Salut Escola de Salut i d’Escoles Segures d’Educació”. Així ho ha explicat aquest després de visitar les obres d’ampliació i reforma de l’Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat. També ha visitat els terrenys on s’ubicarà el nou institut escola de Viladecans. Ho ha fet acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, i de la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Bai Llobregat, Elena Ferreiro.

bargallo 1 viladecans

Bargalló ha assegurat que una de les voluntats dels departaments d’Educació i de Salut és donar la màxima informació amb la màxima transparència: “Som conscients que estem en una situació de neguit per l’escola i per la família, i aquest neguit exigeix informació pels pares”. És per això que “insisteixo en què la informació és fonamental i la transparència és obligada”, ha refermat el conseller. El conseller també ha destacat “l’esforç ingent que estan fent escoles i instituts per poder acollir tot l’alumnat el 14 de setembre, per fer el procés d’aprenentatge i l’educació amb la màxima qualitat en aquests moments, amb totes les mesures sanitàries, de prevenció i d’higiene.”

Plans d’organització

El conseller també ha posat en valor els plans d’organització que estan treballant en els centres: “Amb els recursos que tenen i els que s’han pogut donat de més, que segurament són limitats, estan fent uns plans d’obertura per garantir la qualitat de la docència i la seguretat de l’alumnat”. Ha remarcat que el pla d’organització de l’Institut Joan Miró, que aquest matí ha presentat l’equip directiu al conseller, “és un pla exemplar, tot i les dificultats d’espais”. En aquest sentit, ha explicat que “és un institut gran amb dificultats d’espais” i que per això “el mes de juliol el Govern va aprovar 5 milions per l’ampliació i la renovació del centre, i que el primer trimestre rebrà un mòdul prefabricat.

bargallo 2 cornella

bargallo 3 cornella

Resposta a un barri

Posteriorment, Josep Bargalló ha anat a l’Institut Olímpia i Escola Mediterrània de Viladecans, on ha mantingut una trobada amb els equips directius d’ambdós centres i ha visitat els terrenys on es construirà el nou institut escola. Bargalló ha recordat que una de les primeres visites com a conseller que va fer al Baix Llobregat “va ser a Viladecans, al barri on estem ara per tractar sobre la construcció d’un nou edifici escolar per donar resposta a les necessitats del barri i a l’escola i institut que estan en mòduls.”

bargallo 3 viladecans

bargallo 4 viladecans

Ha manifestat que des d’aleshores s’han fet dos avenços: “L’acord de constituir l’institut escola, que és una de les apostes del Departament, i, el segon és l’acord de Govern de fa un mes de dotar pressupostàriament amb més de 8 milions d’euros la construcció d’aquest institut escola”. Ha explicat també que quan comenci el curs s’iniciarà un “procés participatiu amb l’Ajuntament, les direccions dels centres i les Ampes per veure quin edifici i quin tipus de procés constructiu es vol dur a terme.”

Redacció / Fotos: Dep. Educació



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix