Arranquen les obres per transformar la C-245 entre Castelldefels i Cornellà

Els treballs transformaran la via en un passeig i tenen una inversió de 39 milions d'euros
Ja han començat obres per canviar la carretera C-245. La fase inicial ha arrencat amb els treballs en el tram entre el terme municipal de Viladecans i el carrer de la Riera Fonollar de Sant Boi de Llobregat. El projecte transformarà l'actual carretera en un passeig urbà de tretze quilòmetres de longitud entre els municipis de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.
Inici obres C 245
Al llarg del recorregut hi haurà un carril bus reservat, per on circularà la futura línia exprés Metrobús M8, i un carril per a bicicletes que faran d'aquesta emblemàtica carretera un eix metropolità prioritari per al transport públic i la mobilitat sostenible. Les persones vianants, les bicicletes i els autobusos tindran prioritat al nou eix un cop transformat, en coherència amb l'aposta del govern municipal de Sant Boi per una mobilitat sostenible i saludable.
El projecte de transformació de la carretera preveu la creació de punts d'intercanvi que milloraran la connexió d'aquest eix amb el transport públic (metro, Tram, Rodalies, Bicibox...). L'enllumenat serrà uniforme al llarg de tot el recorregut, amb punts LED per il·luminar les calçades i les voreres, i es prioritzarà la creació de nous passos de vianants a tots els municipis amb adaptació de la semaforització i millores integrals d'accessibilitat, mobiliari i arbrat.
arxiu c 245
En el conjunt dels tretze quilòmetres, els autobusos milloraran la freqüència de pas i reduiran fins a 15 minuts el temps de trajecte. Pel que fa al carril bici (Bicivia 7), enllaçarà amb la Bicivia 2 del marge dret del riu Llobregat, i en un futur amb altres "bicivies" metropolitanes i el corredor pedalable mediterrani Eurovelo 8.
El projecte global té un cost de 39 milions d'euros que seran finançats pels cinc municipis amb el suport de l'Àrea Metropolitana i la Generalitat. El projecte és una aposta per la pacificació de la carretera i per la millora de la qualitat de l'aire, que tindrà un gran impacte a un conjunt de municipis on resideixen en l'actualitat més de 350.000 persones.
Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix