El Parc dels Torrents d’Esplugues millorarà la seva connexió

Imprimeix

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat el projecte executiu d’urbanització que tindrà un cost de 511.424 euros

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat el projecte executiu d’urbanització del pas de connexió entre els dos àmbits del Parc dels Torrents, una important zona verda del municipi que s’ha anat urbanitzant per fases, però que es troben separats per un tram de riera no urbanitzat. Aquest fet provoca que l’únic accés a l’equipament públic la Baronda i a les piscines municipals sigui el carrer de la Riba, que té molta pendent i no permet un itinerari adaptat.

Esplugues Parc dels Torrents 02 ALTA

El projecte planteja un camí adaptat que uneix els dos àmbits del parc dels Torrents ja urbanitzats, que segueix el talús existent generant el mínim impacte i amb criteris d’integració amb les parts ja urbanitzades, incorporant els mateixos materials, textures i colors de l’espai. La jardineria escollida té pocs requeriments hídrics, més adient per la zona, i permetrà als vianants fer aquest recorregut gaudint d’ombra a l’estiu. També s’aprofita l’actuació per posar en valor el sota del pont d’Esplugues, ja que és l’inici d’aquest camí de connexió i ara és un espai marginal i formar un mirador a mig recorregut, adaptat com a espai de descans.

L’actuació, per a la qual es calcula una inversió de 511.424 euros, s’ha dividit en quatre fases que permeten a l’Ajuntament anar-la executant en funció de la seva capacitat d’inversió. Amb aquest projecte es resol la manca de connexió entre els dos àmbits del parc dels Torrents, s’aconsegueix un accés adaptat als equipaments, es millora el paisatge urbà i es destaquen els elements patrimonials de l’entorn a la vegada que es dota als ciutadans d’Esplugues de Llobregat d’un nou espai de passeig i esbarjo.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues