El Govern cedeix i flexibilitza les mesures restrictives per la COVID-19

El Procicat augmenta els municipis de la zona afectada pel virus en un intent de frenar els contagis amb la inclusió de Castelldefels i Gavà

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va anunciar ahir a la tarda que el Procicat ha aprovat una sèrie de mesures per flexibilitzar l’activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva al 50% de la capacitat màxima dels establiments sempre seguint totes les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’Actuació del Procicat. En el cas de les biblioteques, arxius, museus i monuments romandran oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. Respecte als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres el Procicat ha aprovat flexibilitzar l’assistència al 33% del seu aforament.

avis mascaretes 210520

Per tant, es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, o a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics sempre garantint el 50% de la seva capacitat. La realització d’activitats lúdiques i esportives, com ara  l’obertura piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils i gimnasos i instal·lacions esportives, també es podran dur a terme sempre que es garanteixi no superar el 50% del seu aforament.

Pel que a les reunions  i trobades de caràcter social, la consellera Budó ha anunciat que es manté i se segueix prohibint les reunions i trobades de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com públic.

 noticies txt 14793 not fotografia

Pel que fa als desplaçaments la nova resolució segueix recomanant a la població que romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva com l’ús de mascareta obligatòria, mantenir distància de seguretat i la higiene de mans per frenar l’expansió del coronavirus.

Respecte les mesures prevenció i higiene en els centres treball, la nova ordre també inclou que des dels centres de treball s’han de facilitar a les persones treballadores la flexibilitat horària necessària per evitar que hagin de fer servir el transport públic en hora punta. Entre altres mesures els centres de treball el Procicat insisteix l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en l’entorn laboral, l’adopció de mesures de neteja i desinfecció dels centres de treball i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones en el centre.

Aquesta nova resolució també regula les activitats a empreses de servei i comerç minorista que es podran continuar duent a terme però sense superar el 50% de l’aforament del local i en la mesura que sigui possible, mitjançant cita prèvia, comandes telefòniques o en línia.

WhatsApp Image 2020 07 09 at 11.58.21

El Procicat també ha autoritzat que en les activitats d'hostaleria i restauració es limiti l'aforament a l'interior dels establiments al 50% i que en el cas de les terrasses l’aforament sigui el resultat d’aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules i que l’horari de tancament dels locals sigui a les 24. 00h. En establiments hotelers l’aforament dels espais comuns es flexibilitza al 50% i des del Procicat també se segueix recomanant  utilitzar preferiblement el servei a domicili i comandes per emportar.

La consellera Budó ha acabat la seva intervenció anunciat que es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu. Aquestes activitats hauran de complir els ”Criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020, i els protocols específics” del pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT, especialment el que fa referència als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.

Castelldefels, Gavà, amb mesures especials

La portaveu del Govern també va anunciar que el Procicat ha ampliat les mesures especials per contenir el coronavirus als municipis de Castelldefels i Gavà. Aquesta nova ordre, que tindrà vigència a partir de la publicació al DOGC, també incorpora al municipi de Sant Feliu del Llobregat als tretze municipis de la corona de l’Àrea Metropolitana on ja s’han aplicat restriccions per frenar els contagis de la COVID-19.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya-Aj. Gavà-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix