L’Ajuntament de Sant Esteve reclama el desdoblament de la B-224

Imprimeix

Segons l’alcalde Enric Carbonell “la inacció de la Generalitat en aquesta carretera segueix provocant accidents i víctimes”

El nou accident produït ahir a la carretera B-224 amb una víctima mortal ha posat en evidència, de nou, una vella problemàtica que afecta aquesta via que suporta un volum de 25.000 vehicles diaris. El sinistre va tenir lloc al quilòmetre 21, un punt pel que l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ja fa temps que demana millores arran de la seva perillositat. Pel consistori, la solució a la sinistralitat és el desdoblament, que el considera inajornable.

El sinistre d’ahir a la tarda en què va perdre la vida un veí de Masquefa de 45 anys va produir-se a l’alçada de l’accés a l’escola Ágora. En aquest punt, la primavera de 2019 la Generalitat va executar una millora puntual arran de la insistència de l’Ajuntament sobre la seva perillositat a l’espera del desdoblament d’aquesta via, en el que és una reclamació històrica.

2020 07 27 ACCIDENT B224

L’any 2008 la Generalitat va sotmetre a informació pública el desdoblament de la B-224 entre Sant Llorenç d’Hortons i Martorell. Des de llavors s’han anat succeint tramitacions i calendaris incomplerts, segons fonts municipals. El gener de 2018, el Departament de Territori va presentar el projecte de traçat del desdoblament d’un primer tram, entre Martorell i Sant Esteve, que preveia iniciar el 2019 i que tampoc s’ha executat, s’explica des del consistori sesrovirenc.

Per l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, “la inacció de la Generalitat en aquesta carretera segueix provocant accidents i víctimes, quan tots sabem que la solució a la B-224 és el desdoblament. És urgent en termes de seguretat i també de mobilitat i dinamització econòmica del territori.”

Uns 25.000 vehicles diaris

La B-224 és una via amb una alta sinistralitat que registra diversos punts negres i amb un elevat volum de trànsit per les zones industrials que connecta, a més dels centres penitenciaris Brians 1 i 2.

Captura de pantalla 2020 07 28 a las 16.10.05

La circulació de vehicles al seu pas per Sant Esteve Sesrovires arriba als 18.200 vehicles diaris, i fins als 25.000 l’entorn de Martorell.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Esteve Sesrovires-Google Maps