Torra demana responsabilitat a la ciutadania per no tornar al confinament

Imprimeix

El president de la Generalitat dona deu dies per veure l’evolució de la pandèmia de coronavirus i demana als ajuntaments aplicar amb severitat les mesures del Procicat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest dilluns a la "responsabilitat" i a la "solidaritat" de la ciutadania per extremar les mesures de prevenció de la COVID-19 per evitar un nou confinament. En roda de premsa, el cap del Govern ha constatat que és el moment d'un "gran esforç col·lectiu" per evitar mesures més restrictives. Torra ha advertit que la situació de la pandèmia és "crítica" i "molt preocupant" i que el país està davant del "10 dies més importants de l'estiu."

Captura de pantalla 2020 07 27 a las 18.42.36

El president ha lamentat que els joves facin trobades massives per beure alcohol al carrer i ha donat l'ordre a Interior i emplaçat a alcaldes perquè apliquin les sancions estipulades si no es respecten les mesures preventives del Govern. Torra també ha explicat que “no em resigno a la fatalitat i demano un esforç a la ciutadania per no haver de reviure aquells dies de març, plens d’angoixa i de foscor. És a les nostres mans encara evitar-ho“ i ha afegit que “ho he dit moltes vegades: prendré les decisions que calgui sense que em tremoli el pols. No em doblegarà cap pressió ni cap lobby. Per protegir la salut dels més vulnerables, faré el que calgui fer. I n’assumeixo tota la responsabilitat.”

Més reunions

El president de la Generalitat, Quim Torra, també  s’ha reunit telemàticament aquest migdia amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i amb representants de centres hospitalaris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb els quals ha constat que la situació sanitària és “d’alerta”, tot i que ara no és “de col·lapse sanitari com havíem tingut”. “Estic, amb la consellera, intentant fer-ho tot per no trobar-nos en la situació que hem viscut”, ha de deixat clar. Durant la trobada, el president Torra ha constatat que a dia d’avui l’atenció primària està “tensionada” i els hospitals tenen més “estabilitat”.

Ed7ogYvWsAIh6re

A la trobada hi ha participat, entre altres, el director del CatSalut, Adrià Comella; Anna Aran; la gerent territorial de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran; el gerent territorial de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, Joan Puigdollers; el gerent de l’Hospital Moisès Broggi, Carles Constante; el gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manuel del Castillo; el director Estratègic d’Atenció Primària del Departament de Salut, Rafael Ruiz; la directora assistencial d’Atenció Primària de l’ICS, Yolanda Lejardi; el responsable operatiu d’Atenció Primària i Comunitària del CatSalut, Jaume Benavent; i la gerent territorial d’Atenció Primària Metropolitana Nord, Núria Prat.

Redacció / Fotos: Dep. Presidència