CCOO denuncia acomiadaments al servei juvenil de l’Ajuntament d’Esplugues

Imprimeix

“El consistori ha aprofitat el tancament físic dels centres per estalviar-se el cost del pressupost fins que no es superi aquest període de pandèmia”, manifesta el sindicat

 

La secció sindical de CCOO de la Fundació Pere Tarrés ha mostrat, en un comunicat, el seu suport a les persones treballadores del servei de dinamització, emancipació i participació juvenil de l’Ajuntament d’Esplugues del Llobregat acomiadades “d’un dia per un altre per l’entitat i sota l’empara del consistori municipal”. El sindicat defensa que les condicions laborals no les poden determinar unilateralment el client (ens públic) ni el licitador (empresa que gestiona un servei subrogat) a través de contractes mercantils, sinó que sorgeixen des del lloc de treball i d’acord amb el dret laboral.

L’ajuntament d’Esplugues ha aprofitat la finalització del contracte amb la Fundació Pere Tarrés, i tot i poder ampliar un any més la pròrroga de la licitació i prèvia advertència de responsables sindicals, ha decidit carregar-se aquest servei d'interès públic pel jovent del municipi sense cap justificació ni argumentació.”, explica el comunicat. Per altra banda, ​“la Fundació ha decidit tirar pel dret i aprofitant la negligent acció de l’ens local, ha acomiadat adduint causes objectives a aquestes persones treballadores d’un dia per un altre​.”

“Què hi ha darrere d’aquests acomiadaments? Que no ens enganyin amb jugades legals, darrere d’aquest acomiadament està el pur interès. L’ajuntament ha aprofitat el tancament físic dels centres per estalviar-se el cost del pressupost fins que no es superi aquest període de pandèmia. I per part de l’entitat desvincular-se del manteniment de llocs de treball, encara que fos en suspensió per tal d’estalviar-se costos, i poder licitar de nou més endavant contractant de nou les persones treballadores però amb condicions més precàries. ​Ajuntaments i empreses col·laboren en la precarització de les condicions laborals de la gent jove​, emparant-se en la llei de contractació pública i la situació actual per la COVID-19, amb una degradació de la gestió dels equipaments públics que patim tots.”, manifesta el sindicat.

CCOO recorda que no és el primer ajuntament que ho fa. El sindicat vol denunciar que fa poques setmanes va signar un acord de ciutat on es situava la idea del treball i de crear ocupació de qualitat i amb drets. Des de CCOO “continuarem denunciant aquestes pràctiques i treballem per organitzar-nos per fer front a aquestes pràctiques precaritzadores.”

Redacció / Foto: Aj. Esplugues